AVENHORN - Als je in de gemeente Koggenland een conflict hebt met je buren en er zelf niet uitkomt, kun je een beroep doen op buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een methode om buren die onderling problemen hebben, met elkaar in gesprek te brengen. Daarbij bieden goed getrainde vrijwillige bemiddelaars hulp. Veel van deze conflicten worden opgelost, een prachtig resultaat!

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft een strenge kwaliteitstoets ingesteld voor buurtbemiddeling. Als landelijk aanspreekpunt en beheerder van de aanpak controleert het CCV de uniformiteit, integriteit en zorgvuldigheid van de uitvoering van de methodiek. Wanneer de kwaliteit is bewezen, wordt een erkenning en certificering afgegeven. Deze geldt voor twee jaar zodat de kwaliteit bewaakt blijft. Daarna kan er een PLUS-certificaat worden behaald, de hoogst haalbare landelijke certificering.

Stichting De Bemiddelingskamer, uitvoerder van buurtbemiddeling Koggenland, is er trots op onlangs weer het PLUS-certificaat in huis te hebben gehaald! U kunt er op rekenen dat buurtbemiddeling Koggenland de werkwijze en organisatie uitstekend op orde heeft. De Bemiddelingskamer organiseert buurtbemiddeling in Koggenland, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Alkmaar, Heerhugowaard en Opmeer. Hulp via buurtbemiddeling is voor bewoners geheel gratis.

De Gemeente Koggenland en Gemeentelijk Woningbedrijf Koggenland zijn financiers van Buurtbemiddeling Koggenland. Voor advies, informatie en aanmelding voor een burenbemiddeling kunt u bellen met De Bemiddelingskamer 06 – 39 406 697 of mailen naar info@debemiddelingskamer.nl Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl