OBAM - DOWIZO mode bestaat op 1 augustus tien jaar. Daarom organiseert eigenaresse Dorien Kips dit najaar de DOWIZO Celebration Days. “Op 1, 2 en 3 oktober gaan we er een gezellig feest van maken”, vertelt ze. “De winkel hangt dan vol met de nieuwste najaarscollecties voor dames en heren. We zorgen voor lekkere hapjes, feestelijke bubbels, muziek en show. Dus kom gezellig langs en let’s celebrate!”

Na een mooie carrière in de evenementenbranche besloot Dorien Kips tien jaar geleden haar hart te volgen: een eigen modezaak in Obdam. “Daar droomde ik als kind al van”, vertelt ze. “Veel mensen zeiden ‘een modezaak in Obdam, waar begin je aan?’ Maar ik zag het helemaal zitten en ben er gewoon voor gegaan.” Inmiddels is DOWIZO mode al tien jaar een begrip in de wijde omgeving.

Bijzonder plekje
Met veel van haar klanten heeft Kips in de loop der jaren een persoonlijke band opgebouwd. Zo ook met Anneke Klaver uit Obdam; DOWIZO’s eerste klant. “Op 1 augustus 2011 liepen mijn nichtje en ik toevallig langs”, vertelt Klaver. “Uit nieuwsgierigheid stapten we over de drempel. Ik kocht een taupekleurig shirtje, ik weet het nog precies. En omdat ik de eerste klant was kreeg ik ook nog een mooie doos chocola. Zo leuk! Sindsdien stap ik regelmatig binnen. Het is altijd gezellig en de kleding is helemaal mijn smaak.”

Evenementen
De afgelopen tien jaar heeft Dorien niet stil gezeten. Zo organiseerde ze bijvoorbeeld tal van spraakmakende evenementen vol mode en ‘gekkigheid’. Altijd met lekkere hapjes, drankjes, mode en muziek. “En met een flinke dosis humor”, vult Klaver aan. “Vooral de avondvullende shows in Dorpshuis De Brink waren onvergetelijk. Zo mooi gedaan en zo gezellig, maar ook hilarisch. We hebben het er nóg over in het dorp.”

Herenafdeling
Een andere mijlpaal was de verhuizing van de winkel, in 2019. Kips: “De winkel aan de Kerkweg was aan de kleine kant, dus toen dit prachtige pand aan de Handelskade vrij kwam, was ik er als de kippen bij. Na een flinke verbouwing is de zaak precies geworden wat ik voor ogen had. Het is lekker ruim, het is stoer en industrieel ingericht en er hangt een prettige relaxte sfeer. En ook niet onbelangrijk, we hebben nu een te gekke herenafdeling; iets wat ik al heel lang wilde.”

Kopje koffie
In het midden van de zaak staat een robuuste tafel waar klanten een kopje koffie kunnen drinken. En - wat een luxe - er is zelfs een toilet in de winkel. “We bieden onze klanten graag net dat beetje extra’s”, glimlacht Kips. “Eerlijk advies, persoonlijke aandacht, een kopje koffie, een gezellig praatje… het gaat om de totaalbeleving. Als klanten met een positief gevoel de deur uit gaan... ja, dat vinden wij het mooiste dat er is.”

Team Dowizo
Met ‘wij’ bedoelt Kips haar team. “Want ik doe het natuurlijk niet alleen”, zegt ze. “Ik heb een fantastisch stel meiden in de winkel, we kunnen lezen en schrijven met elkaar. Mijn man Cees en mijn ouders springen ook bij als het nodig is. Cees is erg handig. Als er geklust moet worden, hoef ik het maar te vragen. Ook mijn moeder doet van alles. Bijna elke dag is ze wel even de winkel. Ze verzorgt de planten, rijdt even op en neer naar het naaiatelier, dat soort dingen. Heel fijn allemaal.”

Celebration Days
De afgelopen tien jaar zijn volgens Kips voorbij gevlogen: “Het was een prachtige periode vol mooie herinneringen. Maar ook met de nodige uitdagingen. Ik had het hoofdstuk corona graag over willen slaan, maar ja. Gelukkig hebben we ons er goed doorheen geslagen. Nu is het tijd om feest te vieren. Op 1 augustus vieren we in kleine kring al dat we tien jaar bestaan. Maar op 1, 2 en 3 oktober mag iedereen komen meegenieten. Drie dagen lang staat de winkel in het teken van de Celebration Days, met muziek, hapjes, drankjes, gezelligheid en de prachtige nieuwe herfstcollecties voor dames en heren. Ik zou zeggen: tot DOWIZO, we zien je graag.”

Meer info: www.dowizo.nl