OBDAM – De cursuscommissie van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam heeft de afgelopen tijd ongelooflijk hard gewerkt om weer een interessant cursusaanbod aan te bieden. Dat heeft geresulteerd in het volgende programma:

Tekenen en Schilderen

Op de donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur geeft Frans Rosenhart de cursus Tekenen en Schilderen. De naam zegt het al, een avond gezellig creatief bezig zijn. Deze groep is (bijna) vol, maar we kunnen je eventueel op de wachtlijst plaatsen. De cursus start op donderdag 7 september 2023 en de kosten bedragen € 90,- voor 12 lessen.

Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.

Alle cursussen, met uitzondering van de Salsalessen, zijn inclusief 1 x koffie/thee.

Nieuw: Cursus fotografie

Je mooie camera uit de kast halen, het stof eraf blazen en weer gaan gebruiken?

Bij voldoende belangstelling start op 10 oktober 2023 een cursus fotografie. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 19:30-21:30.

• We gaan op onderzoek uit naar al die knoppen op je camera

• We gaan de vele mogelijkheden die de camera heeft leren toepassen.

• We gaan het o.a. hebben over: diafragma, sluitertijd, ISO, sitbalans, PSAM-knoppen, scherpstellen, lichtmeting, belichtingsmeter, belichtingsdriehoek en de histogram.

• Je krijgt opdrachten tijdens de les en mee naar huis om het geleerde te oefenen en te gebruiken.

• En natuurlijk veel tips om jouw foto's eruit te laten springen door o.a. perspectief en compositie!

Deze cursus van 5 lessen van 2 uur kost €150,00.

Heeft u interesse in de cursus Fotografie, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

TAI CHI

Vanaf 11 september 2023 worden er weer lessen Tai Chi gegeven. Geschikt voor mannen en vrouwen.

Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt u om uw spieren soepel te houden en u wordt er blij van. Vooral in Aziatische landen is Tai Chi erg populair onder senioren, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend. Ook iets voor u? Tai Chi bestaat uit zachte vloeiende bewegingsoefeningen. De ene beweging gaat over in de andere, zonder dat u daarbij veel hoeft na te denken. De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder ze te veel te belasten. Verder bouwt u met Tai Chi uithoudingsvermogen op. Met Tai Chi worden uw benen sterker en daardoor oefent u in het bewaren van uw evenwicht. Omdat u de oefeningen met aandacht moet doen, kunnen ze u ook in het dagelijks leven helpen om u meer bewust te zijn van uw lichaam en beter uw evenwicht te bewaren.

De lessen worden gegeven op maandagochtend van 11:00-12:00 en de kosten voor 10 lessen zijn € 100,00. Het is ook mogelijk om later in te stromen.

Heeft u interesse in TAI CHI lessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

GRATIS proefles Salsa solo voor dames

Ben je een vrouw en houd je van los dansen op vrolijke salsa, merengue en andere Caribische muziek? Dan is deze gratis proefles op 26 september helemaal jouw ding. Ervaar hoe het is om te dansen op het ritme van de salsa.

Ben je na deze les heel enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de, hieronder beschreven, cursus van 10 lessen, die op 3 oktober begint.

Salsa solo voor dames, beginners 1

10-weekse danscursus Salsa Solo die door Dansschool Sizzling Salsa speciaal voor De Brink wordt gegeven vanaf donderdagavond 3 oktober 2023 van 19:15-20:15. De kosten bedragen € 110,00 voor 10 lessen.

Je leert in deze beginnerscursus de basispassen en -draaien en voetenwerk van de salsa, merengue en bachata dansen. Je maakt een eerste choreografie die je wekelijks uitbreidt met nieuwe arm-, schouder- en heupbewegingen en pasjes.

Superleuk om te leren en je danst lachend ook nog eens de nodige calorieën weg! Er is genoeg tijd voor herhaling. Perfect dansen is hier geen doel, wel lekker bewegen, goed in je vel zitten, plezier met elkaar en ondertussen mooie moves aanleren!

Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Heb je interesse in de salsalessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

NIEUW: Cursus Sterrenkunde

Bij voldoende belangstelling start op 27 september 2023 een cursus sterrenkunde. Deze cursus bestaat uit 9 lessen van 19:30-22:00 uur. Deze cursus wordt verzorgd door de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Metius”.

Ook verrast door de vele nieuwe dingen op sterrenkundig gebied waarvan u verslagen aantreft in de dagbladen? Volg de cursus en je krijgt het inzicht in de tegenwoordige astronomie waarmee je die resultaten kunt plaatsen! Voorkennis is niet nodig, kennis van wis- en natuurkunde ook niet.

De voornaamste onderwerpen zijn: zon, aarde, maan en hun bewegingen, ons zonnestelsel met de aard van de planeten en hun banen.

De cursus is geen hemelwaarneemcursus, maar voor belangstellenden is er de mogelijkheid om na afloop aan een waarneemavond van Metius mee te doen.

Cursusmateriaal (in digitale vorm) is bij de prijs inbegrepen.

Deze cursus van 9 lessen van ruim 2 uur kost € 145,00.

Heb je interesse in de cursus Sterrenkunde, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Taalcursussen

Als vanouds biedt De Brink ook weer een keur aan taalcursussen op diverse niveaus, zoals Italiaans, Engels en Spaans.

Voor het complete overzicht van alle cursussen in De Brink Obdam gaat u naar www.debrinkobdam.nl