OBDAM – Het terras van Sociaal-Cultureel De Brink in Obdam was al enige tijd in gebruik, maar is onlangs enorm verfraaid door de parasols en een nieuwe vlaggenmast, geschonken door het Adriaantjesfonds en Esdégé Reigersdaal. Daarnaast heeft De Brink, dankzij financiële ondersteuning van het Oranjefonds, een prachtig nieuwe koffiezetmachine aangeschaft waarmee verschillende soorten koffie aangeboden kunnen worden.

Op woensdag 26 juli kwamen Kine de Weerd en Peter Wortel van het Adriaantjesfonds naar De Brink om, door middel van de uitreiking van een cheque, een feestelijk tintje te geven aan hun mooie gift. Bestuur en de beheerders van De Brink tonen zich zeer verheugd: “Dit soort mooie gebaren betekent dat wij zo nu en dan iets extra’s kunnen doen voor ons fijne gemeenschapsgebouw. Wij zijn er enorm blij mee. Ook dank aan de vrijwilligers voor het plaatsen van de parasols en de vlaggenmast.”

Het Adriaantjesfonds
Het Fonds Adriaantje Armbesprek is niet heel bekend maar helpt in Obdam al eeuwenlang mensen die het soms wat moeilijk hebben. In 1629 heeft Adriaantje Jansdochter enkele stukken grond nagelaten en uit de pachtopbrengst kunnen nog steeds mensen worden ondersteund zoals bijvoorbeeld met een jaarlijkse kerstpakkettenactie. Initiatieven waarvan mensen gebruik kunnen maken voor extra hulp, komen ook in aanmerking voor een bijdrage van het fonds. Kine en Peter: “Het terras is een mooi visitekaartje van De Brink en door de actieve bijdrage van de medewerkers van Esdégé Reigersdaal draagt dit bij aan de leefbaarheid van Obdam. We vinden een ondersteuning daarom goed passen bij de doelstelling van het Adriaantjesfonds.”
Wilt u contact opnemen met de fondsbeheerders? Dit kan via Kine de Weerd: aa.de.weerd@quicknet.nl en Peter Wortel: petia@quicknet.nl.

Brinkterras
Van maandag tot en met vrijdag vanaf ’s morgens tien uur is -bij mooi weer- het gezellige ‘Brinkterras’ geopend voor een kop koffie, thee, lunch, drankje en een gezellige ontmoeting. Bij minder weer staat de sfeervolle foyer – ‘de Huiskamer van Obdam’ - daarvoor open. De bediening wordt verzorgd door de medewerkers van Esdégé Reigersdaal en de vrijwilligers van De Brink.
Lijkt het u ook leuk om zich in te zetten binnen het vrijwillige ‘terras-team’ van De Brink? Neem dan vooral contact op met de beheerders via info@debrinkobdam.nl, of kom langs!