OBDAM– 30 augustus 2019- Op zaterdag 19 oktober a.s. verzorgt Break een reünie optreden in de Lisette-zaal van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. De zaal gaat open om 21.00 uur; een half uurtje later gaat de band los…

In de jaren 80 was Break alom bekend in West-Friesland en trad de band op in werkelijk álle locaties die de regio rijk was. Break bestaat uit vijf –nog altijd- enthousiaste muzikanten die een doorbraak voor ogen hadden. Jan Sijm, Loek Manshande, Gerard Borst, Jan Does en Guus Reinaerts vormden samen de band. De bandleden wilden niets liever dan met hun muziek in hun bestaan voorzien. Voor die wens ging alles opzij. Het maakte niet uit wie hen vroeg áls ze maar konden spelen. Deze enorme motivatie kwam (deels) voort uit het feit dat ze na hun eerste optreden in de Zwaan in Wervershoof direct een contract voor tien optredens op zak hadden. Na hun singles “Thunder and Lightning” en “Car Keys” was de doorbraak daar. Heel Nederland kende Break! Aangezien de populariteit –voor sommige bandleden- niet langer gecombineerd kon worden met andere activiteiten, volgden er enkele wisselingen in de samenstelling.

De populariteit van de band groeide verder en hun repertoire bestond uit nummers van U2, Dire Straits, Het Goede Doel, Talk Talk, Frank Boeijen, Simple Minds etc. Dat ontging ook Herman Vriend van “Het Wapen van Obdam” niet en hij contracteerde de band voor kermiszaterdag. Dat optreden was zo’n succes dat Vriend hen het jaar daarop voor het gehele weekend vastlegde. Een traditie was geboren en kermis met Break werd een begrip. Dit hebben ze 12 jaar in Obdam met veel plezier mogen beleven!

Toen in 1996 de Housemuziek haar intrede deed, stopte Break; het was tijd voor andere uitdagingen.
De bandleden hielden echter contact en kwamen na een aantal jaren bij elkaar voor een reünie in café “De Vriendschap” in Wadway . De chemie tussen de band en de fans bleef bestaan en vijf jaar geleden lieten zij zich contracteren, samen met de Crossband, voor een optreden in Heerhugowaard. Ook daar bleek dat de belangstelling nog steeds erg groot was. Veel Obdammers spraken de wens uit om dit ook in hun eigen dorp te realiseren.

Nu komt Break dus naar De Brink, sterker nog, zij komen in de originele bezetting! Ben jij Break ook nog niet vergeten en wil jij Jan Does, Loek Manshande, Gerard Borst, Peter van Vleuten en Ben Koole nogmaals zien en horen? Bestel dan snel je kaarten en wees verzekerd van je plek!

Kaarten zijn te bestellen via ticketsonline: www.ticketkantoor.nl/shop/Reunie-BREAK en kosten € 12,50 per stuk. Kaarten ter plekke kopen is ook mogelijk, mits het concert nog niet is uitverkocht. De kaarten kosten dan € 15,-- per stuk.