OUDENDIJK - Uit handen van burgemeester Monique Bonsen van gemeente Koggenland ontving Eefje John de eerste prijs voor haar foto van het winterlandschap van Oudendijk.

De prijs werd uitgereikt In het middeleeuwse kerkje aan de Westfriese Omringdijk in Oudendijk en zijn ook de andere geselecteerde foto’s uit 200 inzendingen tentoongesteld. Tijdens de komende twee weekenden zijn de foto’s hier te bezichtigen van 14.00 – 16.00 uur.
Ook zal op de verkiezingsdag, 16 maart a.s. de tentoonstelling de hele dag geopend zijn.

De wedstrijd Ode aan het Winterlandschap heeft prachtige beelden opgeleverd waarbij fotografen en hobbyisten uit Noord-Holland hun talent hebben ingezet om de winter in al zijn pracht vast te leggen. De opdracht was om met de mobiel of digitale camera het karakteristieke Noordhollandse landschap in te trekken en zich te laten inspireren door het winterse kleurenpalet wat zich voltrok in de natuur. Het was aan de vakjury iPhonefotograaf Annet de Graaf en fotograaf Kenneth Stamp om een keuze te maken uit de vele inzendingen. Moeilijk, maar het resultaat is er: negen sfeervolle meesterfoto’s verdienen een mooie plek in de provincie, het middeleeuwse kerkje aan de Westfriese Omringdijk in Oudendijk.

1. Eefje John - Ode aan het winterlandschap Oudendijk
2. Jacomien Bartels - Palendorp strand Petten
3. Danny Leij - Gray Day - Enkhuizen
4. Miriam van Dun - Kitesurfing in de storm op IJmuiderstrand
5. By Anouk - Life is Short - Marken
6. Wilma van Zalinge van Baarsen - Goodbye to Winter - Volendam
7. Photography by Ilze - Molen Wognum
8. Regine van Goor - Vissers, de enige fietsers op de pier. Wijk aan Zee
9. RS Photography - The cold cold beach - Egmond aan Zee