HEERHUGOWAARD - Met groot genoegen maken wij bekend dat psychiater Elsbeth de Ruijter vanaf 1 januari 2020 deel uitmaakt van de raad van bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN). Zij neemt de taak over van bestuurder Marijke van Putten om samen met Jos Brinkmann leiding te geven aan onze mooie organisatie.


Goede match
De match tussen GGZ NHN en Elsbeth was vanaf het eerste contact duidelijk. Door haar ruime bestuurlijke ervaring, inhoudelijke kennis en praktijkervaring als psychiater vult ze de raad van bestuur perfect aan. Met haar open houding en sociale leiderschapskwaliteiten past zij goed bij de informele cultuur van GGZ NHN. ‘Wij zijn enorm blij met Elsbeth en zien in haar een uitstekend bestuurder voor GGZ NHN,’ laten Jos Brinkmann en Marijke van Putten, de huidige bestuurders, enthousiast weten.

In haar rol als voorzitter van F-ACT Nederland maakt Elsbeth zich hard voor de ambulantisering van de geestelijke gezondheidszorg. Dit sluit naadloos aan bij missie van GGZ NHN waar F-ACT ontwikkeld is, en momenteel wordt doorontwikkeld in het innovatieve model Specialisten samen in de wijk.

Op dit moment is Elsbeth lid van de raad van bestuur bij collega-organisatie GGZ inGeest. Daarnaast bekleedt zij nog enkele andere bestuurlijke functies als voorzitter van het bestuur van VBZ, lid raad van bestuur van TOPGGz, voorzitter van het bestuur Phrenos en tot slot als voorzitter van F-ACT Nederland.


Trots op Marijke van Putten
Gelukkig nemen we geen afscheid van Marijke. Zij stopt weliswaar als bestuurder, maar blijft als psychiater verbonden aan GGZ NHN. De reden dat Marijke haar bestuurlijke taken neerlegt is dat zij meer tijd wil besteden aan haar privéleven. ‘Dat was geen makkelijk besluit omdat ik een fantastische baan heb met geweldige collega’s in een organisatie die niet alleen financieel zeer gezond is, maar ook inhoudelijk op veel gebieden aan de weg timmert of zelfs koploper is,’ aldus Marijke.

Marijke heeft als bestuurder een onuitwisbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling in de geestelijke gezondheidszorg. Zij kan met trots terugkijken op hetgeen zij heeft gerealiseerd én heeft voorbereid voor de ggz van de toekomst. Niet alleen voor de eigen organisatie, maar ook voor de Nederlandse en internationale geestelijke gezondheidszorg. Wij zijn trots op onze bestuurder en blij met wat zij ons heeft gegeven aan kennis, inzet, lef en visie. Marijke blijft voor ons onlosmakelijk verbonden aan de cultuur en visie van GGZ NHN omdat zij daar een duurzaam onderdeel van is geworden.


Op naar de toekomst
‘Met de komst van Elsbeth is het gelukt om tijdig te voorzien in de opvolging van Marijke. Wij zijn zeer verheugd met haar aanstelling,’ zegt voorzitter van de raad van toezicht Thijs Pennink. Op 1 januari 2020 start Elsbeth als lid raad van bestuur.

Elsbeth: ‘De weg naar meer herstel die GGZ NHN is ingeslagen spreekt me zeer aan. De doelen van de organisatie komen voort uit diepgewortelde waarden en die passen goed bij mij. Ik ga daar met veel plezier aan bijdragen en kijk uit naar de samenwerking met cliënten, familie, collega’s en netwerkpartners!’