DE GOORN - Overbelaste gezinnen in Koggenland kunnen sinds januari een beroep doen op de stichting Buurtgezinnen. Deze stichting koppelt gezinnen die het zwaar hebben (de zogenoemde vraaggezinnen) aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen bieden (steungezinnen). Hierdoor krijgen kinderen extra aandacht en worden ouders even ontlast.

De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Het vraaggezin en steungezin maken onder begeleiding van een coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de inhoud van de ondersteuning. Die kan bijvoorbeeld bestaan uit het brengen en halen van kinderen naar sporttraining, het bieden van een rustige huiswerkplek of het af en toe opvangen van de kinderen. De ondersteuning is altijd maatwerk en er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Een steungezin helpt een vraaggezin voor een langere periode bij de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd. De stichting Buurtgezinnen is in de gemeente Koggenland op zoek naar ouders, grootouders en stellen zonder kinderen (maar mét opvoedervaring), die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt.

Kijk voor meer informatie op www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met de lokale coördinator Denise Wijnker via (06) 18 46 12 78 of denise@buurtgezinnen.nl.