OBDAM - Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, aan de Dorpsstraat 155 in Obdam, heeft weer een keur aan leuke en leerzame cursussen en workshops samengesteld voor het nieuwe seizoen. Is één van jouw goede voornemens om een nieuwe taal te leren of lekker creatief of ontspannend bezig te zijn? Maak je voornemen dan nu alvast waar, ga naar www.debrinkobdam.nl en meld je aan.

Hieronder tref je een greep aan van het cursusaanbod van De Brink, maar er is nog véél meer. Voor alle evenementen en cursussen, verwijzen wij je graag naar www.debrinkobdam.nl


NIEUW: cursus Astrologie

Bij voldoende belangstelling start op 31 januari a.s. een cursus Astrologie. Deze cursus wordt ’s avonds van 19:30 tot 21:30 uur gegeven en bestaat uit 5 lessen. In deze beginnerscursus astrologie leer je over de 12 sterrenbeelden en waar deze in jouw geboortehoroscoop staan. Ook leer je over de planeten en huizen en wat deze jou vertellen aan de hand van je geboortehoroscoop. Aan het eind van de cursus heb je een goed beeld van astrologie, jouw eigen geboortehoroscoop en heb je jezelf wat beter leren kennen. De docente is Judith Kamstra. Zij hoopt je graag te mogen ontvangen bij de cursus.

De kosten bedragen € 125,00 voor 5 lessen van 2 uur.

Heb je interesse in de cursus astrologie, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

NIEUW: Djembé workshop

Heb je altijd al willen ervaren hoe het is om op een Afrikaanse Djembé te trommelen? Dan heb je nu de kans. Op 23 februari a.s. wordt er een workshop Djembé georganiseerd. De workshop vindt plaats in de avonduren van 20:00 tot 22:00 uur en kent een pauze waarin je een gratis drankje krijgt. In deze workshop staan plezier en enthousiasme voorop!

De djembé is een laagdrempelig instrument en het bespelen ervan is niet leeftijdsgebonden. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Er is een Afrikaanse djembé voor alle deelnemers en er zijn een ervaren instructeur en een begeleider op de bastrommels (doundouns). De doundouns zorgen voor een basisritme dat direct opzweept en uitnodigt om mee te trommelen. Behalve doundouns en djembes worden er ook percussie instrumenten gebruikt.

Wat gaan we doen? Tijdens de workshop maak je kennis met de achtergrond van dit fascinerende instrument en het land van herkomst. Nadat de basisvaardigheden zijn uitgelegd beginnen we aan de opbouw van het ritme. Het ritme bestaat uit meerdere begeleidende partijen, een intro en solo frases. Na 15 minuten heb je de slag al zodanig te pakken dat je het plezier in het spelen van de djembé ervaart. Na de pauze worden alle partijen samengevoegd en aangevuld met de percussie instrumenten en sluiten we de workshop af met een spetterende finale.

Na afloop van dit spektakel is het mogelijk om nog even na te zitten onder het genot van een drankje. (voor eigen rekening)

Salsa solo voor dames, beginners 1

10-weekse danscursus Salsa Solo die door Dansschool Sizzling Salsa speciaal voor De Brink wordt gegeven vanaf dinsdagavond 23 januari (20:15 tot 21:15 uur). De kosten bedragen € 110,00 voor 10 lessen.

Je leert in deze beginnerscursus de basispassen, -draaien en voetenwerk van de salsa, merengue en bachata dansen. Je maakt een eerste choreografie die je wekelijks uitbreidt met nieuwe arm-, schouder- en heupwegingen en pasjes.

Superleuk om te leren en je danst lachend ook nog eens de nodige calorieën weg! Er is genoeg tijd voor herhaling. Perfect dansen is hier geen doel, wel lekker bewegen, goed in je vel zitten, plezier met elkaar en ondertussen mooie moves aanleren! Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Salsa solo voor dames, beginners 2

Ben je al een beetje bekend met salsa dansen of heb je beginners 1 gedaan, dan is deze groep heel geschikt voor jou. De lessen zijn vanaf dinsdagavond 23 januari (19:15 tot 20:15 uur) en de kosten bedragen € 110,00 voor 10 lessen. Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Heb je interesse in de salsalessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.TAALCURSUSSEN

NIEUW: Italiaans voor beginners, blok 1 Bij genoeg belangstelling start er op 16 januari a.s. een nieuwe groep beginners. Tijdens deze beginnerscursus Italiaans leer je de grondbeginselen van de taal. Je leert het een en ander over uitspraak, tellen, jezelf voorstellen, koffie bestellen enz. Ook het maken van huiswerk en het leren van woordjes hoort erbij. De nadruk ligt op het spreken, maar ook luisteren, lezen en wat grammatica komen aan bod.
Italianen stellen het erg op prijs wanneer je probeert in hun eigen taal met ze te praten.

De lessen worden gegeven door Ria van Beek.
Deze cursus vangt aan op dinsdagavond 16 januari a.s. (van 20:30 tot 22:00 uur) en bestaat uit 12 lessen van anderhalf uur, dus 18 lesuren. De kosten bedragen €115,00.

Heb je al (enige) kennis van de Italiaanse taal, dan kun je je ook opgeven voor de (iets meer) gevorderden groepen.

Heeft u interesse in Italiaanse les, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

NIEUW: Spaans Beginners

Vanaf 16 januari start er weer een nieuwe groep beginners. Wil je de beginselen van de Spaanse taal leren, dan is deze cursus echt iets voor jou. Alle Spaanse lessen worden gegeven door Isabel Koopman. De beginnerscursus vindt plaats op dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. De kosten bedragen € 110,00 voor 12 lessen.

Heb je al (enige) kennis van de Spaanse taal, dan kun je je ook opgeven voor de (iets meer) gevorderden groepen.

Heeft u interesse in Spaanse les, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.