HOOGWOUD/ASSENDELFT - Met het mooie weer van afgelopen weekend zijn massaal de fietsen van de standaard gehaald om er lekker op uit te gaan. Sportorganisatie Le Champion biedt de aankomende periode weer volop fietsplezier met diverse verenigingsevenementen op de evenementenkalender. Met volledig uitgepijlde routes, goede verzorging en enthousiaste vrijwilligers kan er vanaf de fiets onbezorgd worden genoten van het mooie landschap van Noord-Holland.

7-Dorpentocht

Op zondag 29 mei wordt afgetrapt met een van de oudste tochten van Le Champion. Deze klassieke toertocht is geschikt voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. De 7-Dorpentocht kent twee lussen van 60 km, die gefietst kunnen worden vanuit de startplaats in Hoogwoud of Assendelft. Beide lussen komen samen bij een verzorgingspost in Avenhorn, waarbij deelnemers de keuze hebben om beide routes te combineren en 120 km te fietsen. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl/7-dorpentocht.

Noorder IJ- en Zeedijktoer

Twee weken later, op zondag 12 juni, wordt er een nieuwe tocht verreden: de Noorder IJ- en Zeedijktoer. De afstanden van 80 en 120 km banen hun weg over de eeuwenoude dijk, die in het verleden de bevolking beschermde tegen het water van het IJ. Deelnemers zullen starten en finishen bij het indrukwekkende Fort aan den Ham in Uitgeest. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl/noorder-ij-en-zeedijktoer.

Duinentocht

Op zaterdag 30 juli staat de Duinentocht op de kalender: een fietstocht door het Noord-Hollandse duingebied met routes over 45, 75 en 100 km. De routes zijn grotendeels uitgezet door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden in ons land. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl/duinentocht.

De inschrijvingen van de bovengenoemde evenementen zijn vanaf nu geopend. Leden van Le Champion en NTFU profiteren van € 2,- korting op het inschrijftarief.