HENSBROEK - In de Hensbroeker kerk is dit jaar een winterexpositie tijdens het Kerstweekend. Dus op 23-24-25-26 december staan de deuren open voor kunstminnend publiek. De Hensbroeker kerk is zeer sfeervol voor deze expositie en uiteraard ook in kerstsferen gebracht. 8 Kunstenaars tonen hun nieuwste werk: bronzen beelden, mixed media beelden, keramiek, schilderijen, sieraden en glasobjecten. Kortom, een grote verscheidenheid.

De kunstenaars:

Romee Kanis toont prachtige figuratieve bronzen beelden. Haar werk is te vinden in gerenommeerde galerieën maar ook in Hensbroek dus.

Beatrix Smit maakt keramische beelden: onder andere geinige honden in steengoed. Ook Hensbroekse Bastards zitten straks op een rij, oude mannetjes en vrouwtjes. Daar word je vrolijk van

Marijke in den Bosch is gespecialiseerd in wachters en dikbilletjes. Dat kan van klein tot zeer groot zijn. In de kerk toont ze van alles.

Dominiek Steinmeijer heeft een nieuwe collectie titanium sieraden mee. Prachtig van vorm en kleur. Titanium is heel licht dus heel draagbaar.

Roland van den Heuvel studeerde aan de Rietveld Academie. Hij schildert zijn eigen werkelijkheid die zich voortbeweegt tussen figuratie en abstractie.

Kitty Meijering heeft een nieuwe collectie schilderijen mee in verschillende thema’s. ( portretten, dansers, kinderen) Ze schildert met acryl.

Jannie van der Wel vind het een uitdaging om te experimenteren met diverse stooktechnieken. Ze komt met steengoed en raku gestookt keramiek.

Lida Dijkstra is de vaste exposant van Kunst in de Kerk, voor haar is het een thuisexpositie. Ze toont nieuwe glasobjecten, staand en hangend aan de wand. Altijd kleurrijk en vrolijk. Er staan ook glazen kerstboompjes tijdens deze expo

Adres: Kunst in de Kerk, Hensbroeker kerk - Kerkweg 2 – Hensbroek.
Open : gratis toegankelijk op 23-24-25-26 december van 11 tot 16 uur.
Meer info op: www.kunstindekerk.com
Of via Lida Dijkstra, tel 0620571436