OBDAM – Op donderdagavond 18 april a.s. verzorgt kunsthistoricus Martijn Pieters weer een interessante kunstlezing in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Dit keer vertelt Pieters over Trier, het antieke 'Augusta Treverorum'.

Vlak voor onze jaartelling op het gebied van de lokale stam de Treveri gesticht, groeide de stad in de navolgende hoofdstad uit tot een grote stad en residentie van de keizers uit. Nog steeds beroemd zijn de zichtbare overblijfselen de beroemde Porta Nigra, Kaiserthermen, Barbarathermen en amfitheater. Zij geven daarmee een bijna uniek beeld van wat bijna alle Romeinse steden in meer of mindere mate gehad moeten hebben. Daarnaast tonen de musea nog de vele vondsten die elk jaar gedaan worden, zoals sculpturen en mozaïeken, die ooit de particuliere en publieke gebouwen sierden. Ook waren het de Romeinen die de druiven en daarmee de wijnbouw op de heuvels van de Moezel introduceerden.

Laat u uitnodigen tot een stedentrip Trier en geniet van een glas moezelwijn op de Cardo Maximus.

Deze boeiende kunstlezing vindt plaats op donderdag 18 april a.s. De Schilderwerken De Boer Zaal van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam, gaat om 19.30 uur voor u open. Tickets besteld u via www.debrinkobdam.nl en kosten 13,50 per persoon inclusief koffie/thee.