HOORN - Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen of welke betaalde baan, kunnen meedoen aan het Gouden Kans project. In vier maanden tijd werken de jongeren tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan hun toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig voeren ze een interessante opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema bij organisaties die midden in de samenleving staan. Ook worden ze persoonlijk gecoacht. Op 7 september start het laatste Gouden Kans programma van dit jaar in Hoorn. Deelname voor jongeren is gratis. Aanmelden kan op www.goudenkansproject.nl.


Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan 80 jongeren deelgenomen. Gemiddeld cijfer wat de jongeren geven na afloop van hun deelname aan het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.

Voor wie?
Het Gouden Kans project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende
4 maanden, ten minste 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren.

Organisaties gezocht
In het Gouden Kans Project werken jongeren samen aan een ‘goed gevoel project’ bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Deze organisaties krijgen nieuwe inzichten, inspiratie en een concreet project door de inzet van de jongeren.
De jongeren worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie!

Organisaties met een sociale of duurzame uitdaging, die met een team van jongeren willen werken, kunnen zich ook aanmelden. Kijk voor meer informatie op https://goudenkansproject.nl/voor-organisaties/

Betrokken organisaties
Het Gouden Kans project vindt plaats in Noord-Holland Noord en is onderdeel van MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Het loopt van 1 oktober 2019 tot eind 2021. In die tijd kunnen acht groepen jongeren deelnemen. Het project wordt gecoördineerd door RPAnhn (namens alle gemeenten in Noord-Holland Noord). De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Calibris en Parlan. Met deze organisaties hebben we een goede mix voor wat betreft de inhoud van het programma en begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OCW en SZW.