WEST-FRIESLAND - Begin april is een landelijk collectief van wandelcoaches opgericht. Regio West-Friesland was nog niet gedekt. Daar is nu verandering in gekomen. De Heerhugowaardse wandelcoach Ciska Winter is vanaf deze week actief voor het collectief. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Natuurlijke manier van contact
Landelijk initiatiefnemer Frank Schalken: “Heel veel mensen lopen vast. In werk of privé. Ze zitten veel in hun hoofd en weten niet wat te doen. Ze zoeken geen hulp omdat ze het te confronterend vinden om er met iemand over te praten die tegenover hen zit. Uiteindelijk kan dit leiden tot grote problemen. Wandelcoaching biedt uitkomst. Het zorgt ervoor dat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken waardoor er een natuurlijkere manier van contact ontstaat. Dit zorgt er op haar beurt voor dat mensen opener durven te zijn. Tijdens de coaching worden alle zintuigen ingezet waardoor mensen minder in hun hoofd zitten en meer in hun gevoel. De natuur zorgt ervoor dat inzichten sneller komen. Ook wordt de creativiteit buiten meer gestimuleerd. Zo maken ze de keuzes die bij hen passen. Dat heeft een positief effect op hun werk of privésituatie. “

Door beweging in beweging

Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Ciska Winter. Als gecertificeerde wandelcoach ziet ze iedere keer weer dat als mensen in beweging zijn in de natuur ze ook in hun hoofd in beweging komen. Ik had onlangs een klant die zichzelf niet uit durfde te spreken naar collega’s. Ze had hier erg veel last van. Ik liet haar cirkels om zich heen teken in het zand op verschillende afstanden. Ze zocht voorwerpen op de grond die haar collega’s vertegenwoordigden en legde die in de cirkels neer. Ik stelde verdiepende vragen. Zo ontdekte ze hoe zij haar grenzen ervaart en hoe ze die kan stellen. Ze kreeg zelfvertrouwen en lef. Meteen de volgende dag experimenteerde ze op het werk en liet ze mij trots weten hoe het gegaan was. Het ging nog niet meteen vlekkeloos, maar ze deed het!

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl