OBDAM - Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, aan de Dorpsstraat 155 in Obdam, heeft weer een keur aan leuke en leerzame cursussen en workshops samengesteld voor het nieuwe seizoen. Is één van jouw goede voornemens om een nieuwe taal te leren of lekker creatief of ontspannend bezig te zijn? Maak je voornemen dan nu alvast waar, ga naar www.debrinkobdam.nl en meld je aan.

Hieronder tref je een greep aan van het cursusaanbod van De Brink. Voor alle evenementen en cursussen, verwijzen wij je graag naar www.debrinkobdam.nl

NIEUW: Djembé workshop

Heb jij altijd al willen ervaren hoe het is om op een Afrikaanse Djembé te trommelen? Dan heb je nu de kans. Op 23 februari 2024 organiseert De Brink namelijk een workshop Djembé. De avond duurt van 20:00 tot 22:00 uur met een pauze, waarin u een gratis drankje krijgt. In deze workshop staan plezier en enthousiasme voorop!

De djembé is een laagdrempelig instrument en het bespelen ervan is niet leeftijdsgebonden. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Er is een Afrikaanse djembé voor alle deelnemers en er komt een ervaren instructeur en een begeleider op de bastrommels (doundouns). De doundouns zorgen voor een basisritme dat direct opzweept en uitnodigt om mee te trommelen. Behalve doundouns en djembés worden er ook percussie-instrumenten gebruikt.

Wat gaan we doen? Tijdens deze workshop maak je kennis met de achtergrond van dit fascinerende instrument en zijn land van herkomst. Nadat kort de basisvaardigheden zijn uitgelegd beginnen we aan de opbouw van het ritme. Het ritme bestaat uit meerdere begeleidende partijen, een intro en solo frases. Na 15 minuten heb je de slag al zodanig te pakken dat je het plezier in het spelen van de djembé ervaart. Na een pauze worden alle partijen samengevoegd en aangevuld met de percussie-instrumenten. We sluiten de workshop af met een spetterende finale.

Na afloop van dit spektakel is het mogelijk om nog even na te zitten onder het genot van een drankje. (voor eigen rekening)
Deze workshop duurt van 20:00 tot 22:00 uur en kost (inclusief gratis drankje) € 27,50.

Cursus Fotografie

Je mooie camera uit de kast halen, het stof eraf blazen en weer gaan gebruiken?
Bij voldoende belangstelling start op 23 januari een cursus fotografie. Deze cursus bestaat uit 5 avonden van 19:30 tot 21:30 uur.

· We gaan op onderzoek uit naar al die knoppen op je camera.
· We gaan de vele mogelijkheden die de camera heeft, leren toepassen.
· We gaan het o.a. hebben over: diafragma, sluitertijd, ISO, witbalans, PSAM-knoppen, scherpstellen, lichtmeting, belichtingsmeter, belichtingsdriehoek en de histogram.
· Je krijgt opdrachten tijdens de les en mee naar huis om het geleerde te oefenen en te gebruiken.
· En natuurlijk krijg je veel tips om jouw foto's eruit te laten springen door o.a. perspectief en compositie!

Deze cursus van 5 lessen van 2 uur kost € 155,00.

Heb jij interesse in de cursus Fotografie, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Salsa solo voor dames, beginners 1

Dansschool Sizzling Salsa geeft, speciaal voor De Brink, een 10-weekse danscursus Salsa Solo! Deze cursus vindt plaats op dinsdagavond van 20:15 tot 21:15 en start op 23 januari. De kosten bedragen € 110,00 voor 10 lessen. Je leert in deze beginnerscursus de basispassen en -draaien en voetenwerk van de salsa, merengue en bachata dansen. Je maakt een eerste choreografie die je wekelijks uitbreidt met nieuwe arm-, schouder- en heupwegingen en pasjes.

Superleuk om te leren en je danst lachend ook nog eens de nodige calorieën weg! Er is genoeg tijd voor herhaling. Perfect dansen is hier geen doel, wel lekker bewegen, goed in je vel zitten, plezier met elkaar en ondertussen mooie moves aanleren! Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Salsa solo voor dames, beginners 2


Ben je al een beetje bekend met salsa dansen of heb je de beginners 1 gedaan? Dan is deze cursus heel geschikt voor jou. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19:15 tot 20:15 uur en start op 23 januari. De kosten bedragen € 110,00 voor 10 lessen. Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Heb je interesse in de salsalessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

TAI CHI lessen

Vanaf 8 januari 2024 worden er weer lessen Tai Chi gegeven. Geschikt voor mannen en vrouwen. Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt je om jouw spieren soepel te houden en je wordt er blij van. Vooral in Aziatische landen is Tai Chi erg populair onder senioren, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend. Ook iets voor jou?

Tai Chi bestaat uit zachte vloeiende bewegingsoefeningen. De ene beweging gaat over in de andere, zonder dat je daarbij veel hoeft na te denken. De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder ze te veel te belasten. Verder bouw je met Tai Chi uithoudingsvermogen op. Met Tai Chi worden je benen sterker en daardoor oefen je in het bewaren van je evenwicht. Omdat je de oefeningen met aandacht moet doen, kunnen ze je ook in het dagelijks leven helpen om meer bewust te zijn van je lichaam en beter je evenwicht te bewaren.

De lessen worden gegeven op maandagochtend van 11:00 tot 12:00 uur en de kosten voor 10 lessen zijn € 100,00. Het is ook mogelijk om, tegen aangepast lesgeld, later in te stromen. Heb je interesse in TAI CHI lessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

TAALCURSUSSEN

NIEUW: Italiaans voor beginners, blok 1 Bij genoeg belangstelling gaat er op 16 januari een nieuwe groep beginners van start. Tijdens deze beginnerscursus Italiaans leer je de grondbeginselen van de taal. Je leert het een en ander over uitspraak, tellen, jezelf voorstellen, koffie bestellen enz. Ook het maken van huiswerk en het leren van woordjes hoort erbij. De nadruk ligt op het spreken, maar ook luisteren, lezen en er komt wat grammatica aan bod. De Italianen stellen het erg op prijs als je probeert in hun eigen taal met ze te praten en je zal des te meer kunnen genieten van de Italiaanse ‘cultura, natura, pasta e vino’ als je de taal enigszins machtig bent. De lessen worden gegeven door Ria van Beek. Ci vediamo alla prima lezione? (Zien we elkaar op de eerste les?)

Deze cursus vindt plaats op dinsdagavond van 20:30-22:00 uur en gaat op 16 januari van start.

Italiaans blok 2
Deze groep is vorig seizoen begonnen en heeft 12 lessen gehad. Deze cursus vindt plaats op dinsdagavond van 19:00-20:30 uur en begint op 16 januari.

Italiaans blok 3
Deze groep is al even bezig en heeft 24 lessen gehad. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur en gaat op 15 januari van start.

Italiaans blok 4
Deze groep is al een tijdje bezig en heeft 36 lessen gehad. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 19:00-20:30 uur en gaat op 15 januari van start.

Alle Italiaanse cursussen worden gegeven door Ria van Beek, beslaan 12 lessen van elk anderhalf uur (dus 18 lesuren) en de kosten bedragen € 115,00 per cursus.

Heb je interesse in één van deze Italiaanse cursussen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl
Spaans Beginners NIEUW Vanaf 16 januari start er weer een nieuwe groep beginners. Wil je de beginselen van de Spaanse taal leren, dan is deze cursus echt iets voor jou.

Spaans voor beginners vindt plaats op dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 uur.

Spaans BeginnersPlus

Vanaf 15 januari gaat de groep beginners Plus weer verder. Deze groep is geschikt voor diegenen die al wat Spaanse lessen hebben gehad. Dus heb je al een beetje kennis van de Spaanse taal, dan kun je bij deze groep instromen. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur.

Spaans Gevorderd

Vanaf 15 januari gaat deze groep weer verder. Zij hebben al een paar seizoenen les gehad. Dus ben je al bekend met de Spaanse taal, dan kun je bij deze groep instromen. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 19:00–20:30 uur.

Spaans Gevorderd Plus

Vanaf 16 januari gaat de groep gevorderden plus weer verder. Deze groep heeft al wat meer lessen gehad dan de groep gevorderden. Dus heb je al veel ervaring met de Spaanse taal, dan kun je bij deze cursus instromen. Deze cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 20:30 tot 22:00 uur.

Alle Spaanse cursussen worden gegeven door Isabel Koopman, bestaan uit 12 lessen van elk anderhalf uur en de kosten voor de Spaanse cursussen bedragen € 110,00.
Heb je interesse in Spaanse les, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.

Tekenen en Schilderen

Op de donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur geeft Frans Rosenhart de cursus Tekenen en Schilderen. De naam zegt het al, een avond gezellig creatief bezig zijn. Deze groep is (bijna) vol, maar we kunnen je eventueel op de wachtlijst plaatsen. De cursus start op donderdag 11 januari en de kosten bedragen € 90,00.
Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.

Engels voor gevorderden

Deze groep is al een paar seizoenen bezig met de cursus Engels en gaat -vanaf 18 januari- beginnen met Fairway New deel 2. Engels voor gevorderden vindt plaats op donderdagavond van 20:30 tot 21:45 uur.

Engels, Cambridge gevorderden groep.

Deze groep is bezig met Cambridge Engels, niveau B2 en gebruikt het boek Objective first. De lessen gaan vanaf 18 januari weer van start en vinden plaats op donderdagavond van 19:15 tot 20:30 uur.
Docente van de Engelse lessen is Lucienne van Deelen en de kosten bedragen € 100,00 voor 12 lessen. Heeft u interesse in Engelse les, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Alle cursussen, met uitzondering van de Salsalessen en Tai Chi, zijn inclusief 1 x koffie/thee.