OBDAM - Liefhebbers van films en televisieseries kunnen zich laten onderdompelen in muziek en beeld met de voorstelling ‘BiG-Movie-GiG’. Zaterdag 25 mei in De Brink, Obdam.

Bigband BiG GiG komt opnieuw naar de Brink. Onder leiding van Martijn Bos maakt de Bigband dit keer een verrassende combinatie van muziek en beeld. Terwijl u luistert naar live gespeelde muziek van filmklassiekers en tv-series kijkt u tegelijkertijd naar de bijbehorende beelden. Onder andere van: Mission Impossible, James Bond, The Good, the Bad and the Ugly, Jungle Book ,The Onedin Line en Mash.

Klankkleur
De 17-koppige Bigband heeft de bekende bezetting met saxofoons, trombones, trompetten en een ritmesectie. Voor dit programma breidt BiG GiG de klankkleur uit met: bugel, fluit, banjo, mandoline en mondharmonica. Twee jonge vocale talenten, Clara Bakker en Bas Koppes, vullen de band aan in prachtige arrangementen. Presentator Sander Huisman verzorgt de verbinding in de voorstelling en geeft toelichting op muziek en beeld.

Variatie en herkenning
BiG GiG bracht deze muziekvoorstelling in diverse theaters. Beeld en het geluid in de productie lopen synchroon. Dit vraag een grote concentratie van de musici, maar het resulteert in een intense beleving door orkest én publiek. In combinatie met de filmbeelden krijgt de muziek nog meer zeggingskracht. Uit het Noord-Hollands Dagblad: “BiG GiG brengt niet alleen een avond vol mooie, swingende, bekende muziek, maar maakt er ook een leuk programma van. Het viertal professioneel gemaakte clips doet zeker niet onder voor de andere vertoonde beelden. Er zijn ook muzikale gebbetjes en het repertoire is verrassend.

Kaarten
‘BiG Movie GiG
‘ 25 mei; De Brink Obdam
aanvang: 20.00

Kaarten in voorverkoop zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar via de bestellink á €15,00 op www.biggig.nl
Aan de zaal: € 17,50. Reserveren: 06 – 49886643 (na 18.00 uur).