OBDAM - Op zaterdag 25 juni jl., overhandigde het bestuur van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam een cheque, met daarop het prachtige bedrag van € 9.404,- aan de aanwezige bestuursleden van de Stichting Caritas Ukraine-Holland. De opbrengst van het door De Brink georganiseerde Festival voor Oekraïne dat op 7 mei jl. plaatsvond en veel, heel veel bedrijven en inwoners van Obdam in beweging bracht.

Inmiddels is dat geld bijzonder goed besteed aan bedden, matrassen en beddengoed voor een opvanghuis voor gehandicapten in Dynayets. Het opvanghuis heeft een capaciteit van 160 gehandicapten waarvan het merendeel 24-uurs zorg nodig heeft.

De Stichting Caritas Oekraïne heeft haar magazijn in Hensbroek en organiseert periodiek transporten met hulpgoederen naar de Oekraïne. Directe hulp uitgevoerd door Oekraïense chauffeurs die precies weten waar de meegebrachte hulpgoederen zijn benodigd.

In het opvanghuis in Dynayets is men enorm blij met deze gift en wij hopen van ganser harte dat we hiermee een heel klein beetje hebben mogen bijdragen aan het verzachten van het leed van deze mensen.

Obdam mag hier trots op zijn!