OBDAM - We leven in een ware weggooicultuur en daar wil Sociaal-Cultureel Centrum in Obdam, middels het Repair Café, graag verandering in brengen. We gooien vaak spullen weg waar bijna niets mis mee is en die, na een eenvoudige reparatie, weer prima bruikbaar zijn. Elke derde woensdag van de maand, van 9.30 tot 11.30 uur zijn er in Klaver Giant Groep Foyer van De Brink handige klusjesmannen aanwezig die met plezier proberen uw kapotte spullen te repareren.

Het aanbod aan te repareren spullen varieert van kleine huishoudelijke apparaten tot het vervangen van een fietslampje. Er zijn tijdens het Repair Café bovendien twee dames aanwezig met een naaimachine. Dus, heeft u kleding waar een knoopje van af is of waarvan een zoompje los zit, dan kunnen zij u daarbij helpen!

Bij alle reparatie bent u zelf aanwezig en kijkt u mee hoe uw spullen worden gerepareerd; misschien lukt het u dan de volgende keer wel zelf! Het gebruik van gereedschap is gratis, evenals het advies van de deskundigen. Natuurlijk stellen wij een vrijwillige bijdrage wel erg op prijs. Het aanbieden van kapotte voorwerpen is op eigen risico, de reparateurs geven geen garantie op de reparaties en zijn niet aansprakelijk wanneer het artikel later toch niet blijkt te functioneren. De reparateurs behouden zicht het recht voor om bepaalde voorwerpen niet te repareren en zijn ook niet verplicht om gedemonteerde apparaten, die niet reparabel blijken, weer in elkaar te zetten. Artikelen die niet te repareren blijken, voert u zelf netjes af. Om lange wachttijden te voorkomen, wordt bij drukte één voorwerp per persoon bekeken, voor een volgend voorwerp sluit u dan weer achter in de rij aan.

Door kapotte spullen te laten repareren, bespaart u niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperkt u zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen.

Voor meer informatie kijkt u op www.debrinkobdam.nl