OPMEER/KOGGENLAND - De Landelijke Opschoondag in Koggenland en Opmeer is een enorm succes geworden. Inwoners van alle leeftijden, meldden zich massaal aan voor het Opschoon-Ommetje.


Zij kregen een gratis zwerfafvalgrijper waarmee zij - in lijn met de Coronamaatregelen – zwerfafval raapten in hun eigen omgeving. Wie een selfie gemaakt heeft van het Opschoon-Ommetje en deze heeft ge-uploaded op #ikraapomdat, kan ook nog een heerlijke fototaart winnen. Komende week worden de leukste foto’s geselecteerd en de winnaars op de Facebookpagina ‘Ik raap zwerfafval ’ bekend gemaakt.

De zwerfafvalrapers in Koggenland en Opmeer mogen de grijper houden zodat ze ook de komende tijd hun eigen stoep, straat of buurt schoon kunnen houden. En hoewel de gemeenten Koggenland en Opmeer toch al hoog scoren op de monitoring zwerfafval, reikt de ambitie van de gemeenten nog verder en willen zij uiteindelijk een gemeente zonder zwerfafval worden. Daarom start binnenkort de campagne ‘Ik raap zwerfafval omdat….’. Daarbij wordt iedereen in Koggenland en Opmeer uitgenodigd om de eigen omgeving schoon te houden. Als er genoeg mensen meedoen, ontstaat vanzelf een schone gemeente. En daar is met de deelname aan het Opschoon-Ommetje al een goed begin mee gemaakt. Iedereen die zich aanmeldt als zwerfafvalraper kan een gratis zwerfafvalgrijper aanvragen, ontvangt het hele jaar door informatie over winacties, campagnes en activiteiten en kan zelfs in het zonnetje gezet worden als ‘Zwerfafvalraper van de maand’.

Aanmelden kan op Facebook via “Ik raap zwerfafval ”.