AVENHORN / DE GOORN - Op vrijdagmiddag 27 september vindt de feestelijke aftrap van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn/De Goorn plaats in basisschool de Jozefschool in De Goorn. De partijen die bij dit project betrokken zijn, de Gemeente Koggenland, SKO West-Friesland, Stichting Allure en Kinderopvang Berend Botje, komen deze dag bij elkaar om in een ongedwongen sfeer nader met elkaar kennis te maken.


Centrale plek
Het nieuwe Kindcentrum wordt gebouwd op een perceel aan de Buitenroede in Avenhorn. Deze centrale plek is groot genoeg om drie scholen, een gymzaal en Kinderopvang Berend Botje te huisvesten. De scholen die in het gebouw komen zijn de Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling van SKO West-Friesland en Stichting Allure.

Programma
De bijeenkomst op 27 september gaat van start met een visie-overleg, welke uitsluitend wordt bijgewoond door medewerkers van de betrokken basisscholen De Ieveling, De Overhaal en de Jozefschool en pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Berend Botje.

Na afloop van het visie-overleg bezoeken de deelnemers de toekomstige locatie van het Kindcentrum Avenhorn/De Goorn. Om 16:00 uur nemen de bestuurders van de drie scholen kort het woord. Daarna volgt een feestelijke activiteit, die om 17:00 uur wordt afgesloten met een drankje en een hapje.