OBDAM - Geniet u van een goed glas wijn en wilt u graag uw kennis verdiepen? Schrijft u zich dan in voor de cursus van wijndocent en Register Vinoloog, Caroline Cocheret die op 22 september a.s. aanvangt in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam.

Deze cursus wordt gegeven op vijf dinsdagavonden en gaat een stuk verder dan een wijnproeverij of high wine. De cursus is voor beginnende wijnliefhebbers die meer willen weten van wijn en de wondere wijnwereld. Aan het einde van de vijf avonden beschikt u over een gedegen basiskennis. Aan de hand van de te proeven wijnen worden belangrijke thema’s behandeld zoals wijnbereiding, etiket lezen, druiven herkennen, herkomst, kwaliteit, een proefnotitie maken en natuurlijk wijn en spijs. De interesse in wijnen breidt zich nog altijd verder uit. Was het vroeger een elitegenoegen om meer te weten te komen over wijnen, tegenwoordig is die interesse wijdverspreid.

De cursus in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam wordt gegeven door Caroline Cocheret, bevlogen wijndocent en Register Vinoloog van de Wijnacademie. In 2011 behaalde zij haar vinologendiploma en binnenkort mag zij zich zelfs Magister Vini noemen.

Cocheret geeft met sprankelend enthousiasme én heel veel kennis, wijncursussen, thema-avonden en wijnproeverijen. Daarnaast is zij wijnadviseur en heeft zij haar eigen bedrijf: Wijneducatie Nederland. Cocheret heeft een uitgesproken mening: “Wijncursussen moeten uitdagend zijn. Zowel voor de particuliere wijnliefhebber als voor de wijnprofessional.” Haar streven is dan ook de wijnbeleving van haar cursisten –op welk niveau dan ook- voorgoed te veranderen. In positieve zin natuurlijk.

De cursus begint op dinsdagavond 22 september 2020 en de kosten bedragen € 250,- voor vijf avonden van 19:30 tot 22:30 uur. Hierbij inbegrepen zijn de wijnen, materiaal, een cursusboek ter waarde van € 30,-, kaas en brood. Voor meer informatie, zie www.debrinkobdam.nl. Alleen bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus door.

Meer cursussen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam
Bij De Brink, aan de Dorpsstraat 155 in Obdam, kunt u overigens terecht voor een veelheid aan cursussen en workshops. Kijkt u voor het gehele programma op https://www.debrinkobdam.nl/programma/categorie/cursussen/