OBDAM - Tot groot genoegen van velen gaat Geraldine Musch door met haar yogalessen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink.


Omdat Geraldine het uiterst belangrijk vindt dat al haar cursisten de aandacht krijgen die zij verdienen, zijn haar groepen niet groter dan acht personen en zelfs tijdens de zomermaanden gaan haar yogalessen door! Er zijn een tweetal groepen op dinsdagochtend, te weten van 9.30 tot 11.00 uur en van 11.00 uur tot 12.30 uur. Op woensdagavond is er een groep actief van 19.30 tot 21.00 uur Bij de groepen op dinsdagmorgen zijn er nog een plaatsen beschikbaar!


Na de zomer start de woensdagavondgroep om 19.00 uur, zodat er nog een tweede groep bij kan die avond om 20.30 uur. Bij die laatste groep is nog ruimte!


Geraldine geeft ook op andere locaties yogalessen, dus wij zijn bijzonder verheugd dat zij ook diverse groepen in De Brink wil begeleiden! Haar kalme manier van lesgeven valt bij haar cursisten bijzonder goed in de smaak en zorgt er bovendien voor dat haar lessen uitstekend te volgen zijn. Zelfs na de les is er, onder het genot van een kop thee, nog rustig de gelegenheid tot het stellen van vragen.


Wij vroegen Geraldine ons uit te leggen waar yoga allemaal goed voor is. Die lijst is echter zo uitgebreid dat ze u en ons graag uitnodigt het zelf te komen ervaren.


Wie is Geraldine Musch?
Geraldine is opgeleid als klassiek Hatha yogadocent met een grote liefde voor Yin Yoga. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven; dé oudste en meest complete opleiding van Nederland. Musch: “Het vak van Yoga docent kun je niet leren uit een boekje. Vanuit mijn eigen oefendicipline die ik door de jaren heen heb opbouwd geef ik nu de kennis en wijsheid vanuit eigen ervaring door. Dit heeft mij een prachtige basis gegeven waardoor ik mij, door middel van diverse bijscholingen, steeds meer ben gaan verdiepen. Wekelijks volg ik zelf nog lessen naast mijn eigen beoefeningen. Yoga heeft mijn leven veranderd, het heeft mij leren leven.”


Geraldine komt van origine uit Alkmaar, maar woont reeds geruime tijd in Broek op Langedijk. Daar heeft zij ook haar praktijk waar zij massages en privélessen geeft.


Wat is Hatha yoga?
De klassieke Hatha Yoga valt te beschouwen als de Yin & Yang Yoga van deze tijd. Hatha Yoga betekent dat zowel inspanning (Yang) als ontspanning (Yin) aan bod komen. Kracht opbouwende oefeningen stimuleren de stabiliteit in het lichaam en dagen je uit en worden afgewisseld met oefeningen waarbij ontspanning en concentratie meer centraal staan.


Ervaar het zelf!
Leven is in beweging zijn. Yoga is goedbeschouwd een van de weinige sporten waarbij je je hele lichaam beweegt. Dat maakt yoga feitelijk functioneler en helpen bij het neerhalen van fysieke en geestelijke blokkades.


Daarnaast is yoga de enige sport waarbij prestatiedrang de kast in kan. Natuurlijk, je zoekt je grenzen op, maar het gaat niet om presteren. Elke deelnemer gaat, vanuit zijn eigen mogelijkheden, aan de slag en ontdekt daarbij zijn eigen grenzen. Gaandeweg ervaren de deelnemers een toename van vitaliteit en kracht. Het lichaam begint te ontspannen!


Wees welkom om het zelf te komen ervaren.
Met vragen kun vragen kun je ofwel rechtstreeks wenden tot Geraldine of stellen via debrinkobdam.nl