OBDAM - Afgelopen zaterdag en zondag vonden in Obdam twee voorrondes plaats voor het NK Legpuzzelen. 336 enthousiaste puzzelfans streden in teams van vier personen om een plaats te bemachtigen voor de grote finale die in april plaatsvindt. Zaterdag slaagde Team ‘1800019279’ erin om als eerste de puzzel te leggen. De 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren puzzel ‘Technische hoogstandjes’ werd in 1 uur 28 minuten en 54 seconden gelegd. Zondag slaagde Team ‘The Puzzling Sisters’ erin om als eerste de puzzel te leggen. De Jan van Haasteren puzzel ‘Onderwater Wereld’ werd in slechts 1 uur 18 minuten en 50 seconden gelegd.

De andere twee teams die zich zaterdag wisten te kwalificeren voor de finale zijn, ‘Hatseflats!!’ en ‘Worldpiece’ en op zondag kwalificeerden team ‘De Puzzelbende van 4’ en ‘1000 Reasons Why’ zich voor de finale.

NK Legpuzzelen 2020
In 2019 en dit voorjaar vinden er door het hele land maar liefst 15 voorrondes plaats voor het NK Legpuzzelen 2020 in tien verschillende plaatsen door heel Nederland. Tijdens deze voorrondes nemen puzzelliefhebbers het in teams van vier personen tegen elkaar op. De eerste teams die de puzzel als snelste weten te leggen, kwalificeren zich voor het NK. De 180 finalisten strijden zondag 5 april in Roelofarendsveen om de felbegeerde kampioenstitel. Zij zullen een gloednieuwe Jan van Haasteren puzzel maken, die nog niet in de winkels verkrijgbaar is.