OBDAM - De scholen zijn weer begonnen en ook het cursusseizoen van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink gaat binnenkort weer van start. De cursuscommissie heeft weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld; voor elk wat wils!

De cursussen van afgelopen januari zijn helaas vroegtijdig gestopt vanwege de Corona-maatregelen. Omdat de maatregelen inmiddels versoepeld zijn, starten er ook weer een aantal cursussen in De Brink. Vanzelfsprekend wordt daarbij rekening gehouden met de 1,5 meter-regel, dus het kan zijn dat de cursus in een aangepaste ruimte wordt gegeven, of dat er een maximum aantal deelnemers geldt. Ondanks dat zijn we blij dat we weer kunnen starten met een nieuw seizoen!

Zoals u van De Brink gewend bent, kunt u vrijblijvend een proefles volgen om te kijken of de cursus aan uw verwachtingen voldoet. Bovendien bestaat de mogelijkheid om in te stromen in een reeds bestaande groep.Workshop ‘Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht’
Een workshop van vijf bijeenkomsten van ieder twee uur.

Durf je te leven vanuit je eigen Authentieke kracht?
Heb je de moed om te leven zoals je graag zou willen?
Weet je hoe je je eigen geluksleven kunt leven?
Ben je nieuwsgierig en wil je je bewustzijn vergroten?


In deze workshop ga je een reis beginnen met jezelf. Je gaat op zoek naar wie jij van oorsprong bent. Deze reis begint met het onderzoeken van je eigen grenzen op elk niveau. Je fysieke, mentale, emotionele en spirituele grens. Jouw ervaringen op lichamelijk niveau, je gedachten, je gevoelens zeggen iets over jou, omdat je alleen maar jezelf kunt ervaren en niet iemand anders.

Naast het theoretische gedeelte zijn er ook oefeningen/visualisaties om de theorie daadwerkelijk te ervaren en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. De deelnemers wordt informatie en handvatten aangeboden om bij je kracht te leren komen; de kracht die in een ieder van ons aanwezig is. Soms lijkt het alsof we op een zijspoor staan; alsof we niet vooruitkomen. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om jezelf weer te gaan voelen, wie je van oorsprong bent. Dat kan je rust en vrijheid geven om weer te leven en te handelen naar wie jij werkelijk bent.

De workshop start op 21 september en vindt plaats op maandagavond van 19:30 tot 21.30 uur.
De kosten voor de workshop Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht bedragen € 110,- voor vijf bijeenkomsten.
Het leren van een taal is niet alleen leuk, maar kan u ook helpen bij het vinden van een baan of om de communicatie te vergemakkelijken wanneer u naar een ander land op vakantie gaat. De Brink biedt diverse taalcursussen.

Spaans leren?
Isabelle Koopman is de vakdocent voor de Spaanse cursussen. Er zijn diverse niveaus, te weten:

Spaans conversatie: deze groep heeft op maandagavond van 18:45 tot 20.15 uur les. De start is op 21 september en er is nog plaats.

Spaans voor half gevorderden: op maandagavond van 20:15 tot 21:45 uur. Start 21 september. Hier is ook nog plaats.

Spaans voor ver gevorderden: op dinsdagavond van 18:45 tot 20:15 uur. Start 22 september. Ook voor deze cursus is er nog plaats.

In geval dat u wilt aansluiten bij een van de bovengenoemde cursussen, kunt u mailen naar Debby Koops (zie e-mailadres hieronder), zodat overleg met de vakdocent kan plaatsvinden.
De kosten voor de Spaanse cursussen bedragen € 105,- voor twaalf lessen.

Engels voor gevorderden en ver-gevorderden
In De Brink worden twee cursussen Engels gegeven. Er is een groep voor gevorderden en voor ver-gevorderden. Beide cursussen vinden plaats op de donderdagavond en de kosten voor de cursussen bedragen € 95, voor twaalf lessen. De start van deze cursus is op 17 september. De groep gevorderden is vol, maar voor de groep ver-gevorderden (van 20.30 tot 21.45 uur) is nog plaats. De lessen worden gegeven door Lucienne van Deelen.

Vervolg op Frans voor beginners (half gevorderden)
Deze groep heeft inmiddels zo’n 30 lessen doorlopen. Enige kennis van de Franse taal is daarom wel gewenst. Pauline van Soest neemt de deelnemers mee op de Franse tour. Op de woensdagavond van 19:00 tot 20:15 uur, de start is op 23 september. De kosten bedragen € 95,- voor twaalf lessen.

Wijncursus
In verband met de enthousiaste reacties van de deelnemers op deze cursus die in januari 2020 werd gegeven, gaat De Brink in september met de wijncursus graag op herhaling!

Het gaat hier zeker niet om een standaard wijnproeverij of high wine, maar om een basiscursus waarmee een landelijk examen kan worden afgelegd. De cursus is voornamelijk bedoeld voor de echte wijnliefhebbers die meer willen weten over de herkomst, de druiven, de wijnbereiding en de bijbehorende spijzen.


De cursus wordt gegeven door Caroline Cocheret, bevlogen wijndocent en Register Vinoloog van de Wijnacademie. Zij zal uw wijnbeleving voor altijd veranderen. De cursus begint op dinsdagavond 22 september 2020 en de kosten bedragen € 250,- voor vijf avonden van 19:30 tot 22:30 uur. Hierbij inbegrepen zijn de wijnen, materiaal, een cursusboek ter waarde van € 30,-, kaas en brood. Voor meer informatie, zie www.debrinkobdam.nl. Bij voldoende deelname gaat de cursus door.


Even voorstellen, de cursuscommissie
Mijn naam is Debby Koops en ik woon in Ursem samen met mijn twee jongens van 9 en 12 jaar oud. Ik ben vrijwilligster bij Ontzorghuis Chancare, waar kinderen die overprikkeld zijn door zorgen of problematiek, terecht kunnen. Zij worden op speelse en creatieve wijze begeleid waardoor zij hun accu weer op kunnen laden om zich verder te ontwikkelen en staande te houden in de drukke en veeleisende wereld waarin we ons begeven. Daarnaast ben ik sinds kort in de cursuscommissie gestapt en organiseer ik de cursussen Spaans en Leven vanuit je authentieke kracht. Ik ben zeer enthousiast over De Brink en hoop op een nieuw mooi cursusjaar!

Ik ben Chantal Nooij, 34 jaar oud en ik ben 3,5 jaar terug in Obdam komen wonen. In mijn dagelijks leven werk ik bij Robidus (samen werken aan sociale zekerheid) waarbij wij de risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid proberen te verlagen door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid. Inmiddels ben ik al 3 jaar lid van de cursuscommissie en doe dit met veel plezier! Het is leuk om te zien dat sommige cursussen al jaren lopen, maar ook dat we nieuwe cursussen kunnen starten, zoals de wijncursus!

Mijn naam is Lida Keijzer en ik woon sinds begin maart in het mooie Obdam. In het dagelijks leven werk ik voor de provincie Noord-Holland, waar ik voor het college van Gedeputeerde Staten externe betrekkingen en representatie verzorg. Sinds kort ben ik vrijwilliger bij De Brink en mag ik de cursuscommissie versterken, waarbij ik de cursus Engels beheer. Met de andere leden van de cursuscommissie gaan we er weer een mooi aanbod van maken!

Algemene informatie

Alle cursussen zijn inclusief koffie/thee en vinden plaats in De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden, treft u aan op www.debrinkobdam.nl.

Voor meer informatie of met vragen, kunt u zich wenden tot Lida Keijzer (lida.keijzer@debrinkobdam.nl), of Chantal Nooij (chantal.nooij@debrinkobdam.nl).