OBDAM - Op 5 mei a.s. vieren wij voor het 74e jaar onze vrijheid. Sociaal-Cultureel Centrum De Brink organiseert dan voor de vierde keer het Bevrijdingsfestival Obdam.

Het Kerkplein in Obdam zal wederom als festivalterrein worden ingericht en er wordt een professioneel podium opgebouwd. Het is de organisatie opnieuw gelukt een afwisselend programma samen te stellen met als slotact de band SESAM! Het festival begint om 13.30 uur en zal tot circa 20.00 uur duren. De toegang is uiteraard GRATIS!

De volgende bands en artiesten zullen optreden:

Oud Sesam
Eind 70er en begin 80er jaren trad Sesam bijna wekelijks ergens in West-Friesland op. Destijds opgericht door leden van het jongerenkoor uit Wognum. Muzikaal is de band goed op orde en met de sterke frontvrouw Marja Floris wordt ieder concert van Sesam een succesvol feest. Nu treedt de groep in de oude bezetting nog enkele keren per jaar op. Voor de ouderen onder ons wordt dit een ware flashback naar de 70s met de prachtige nummers van uiteraard Shocking Blue en Jefferson Airplane. De band noemt zichzelf liever ‘Original Sesam’ wat al aangeeft dat de band nog vol energie op het podium staat te knallen en met recht de perfecte slot act voor het Bevrijdingsfestival is. Dit concert mag u dan ook niet missen!

Neil Young Coverband
‘Its all in the name’ zou je kunnen zeggen, maar daar doe je de Neil Young Coverband te kort mee. Zelden mee gemaakt dat je even in je ogen moest wrijven om te constateren dat Neil Young hier toch echt niet zelf staat. Van het rustige ‘Comes a time’ tot het stevige ‘Rockin’ in a free world’, zullen te horen zijn.

Daniël Bos
Onze eigen Obdammer Daniël Bos won dit jaar de Grote Prijs van het Trinitas College. Deze jonge singer-songwriter weet menig hart te veroveren door zijn bijzondere, betoverend fraaie stem. Daarbij begeleidt Daniel zichzelf op gitaar. De GP won hij met het nummer ‘She’s always a woman’. Dat nummer zal hij dan ook vast gaan spelen op het Bevrijdingsfestival. Daarnaast raakt hij een gevoelige snaar met nummers als ‘Wrong’ (Novastar) en ‘This Town’ (Niall Horan). Dé kans om kennis te maken met dit bijzondere talent.

Seal the Deal
Seal de Deal is een nieuwe band met ervaren muzikanten. Uit ons eigen Obdam komt drummer Nienke Borst. Door het samensmelten van de ervaringen uit de verschillende bands is een krachtige rockband ontstaan. De band zal covers van onder andere MUSE, UFO en Van Halen gaan brengen in Obdam.

Piratenkoor de Landlubbers
De Landlubbers bestaat dit jaar 20 jaar en maakt van ieder optreden steevast een feestje. Reden genoeg om op het Bevrijdingsfestival het spits af te bijten. Naast, voornamelijk Iers getinte liederen, hebben zij ook eigen Nederlandstalige nummers in het repertoire. In deze liederen zullen voornamelijk tuinders en veehouders zich herkennen, maar mede door de entourage en het plezier dat van het koor afspat zal iedereen zich kunnen laten mee slepen en luidkeels meezingen op de bekende nummers zoals ‘The Wild Rover’.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur Start festival
13.50 uur Landlubbers
14.30 uur Daniël Bos
15.15 uur Seal the Deal
16.15 uur Neil Young Coverband
18.00 uur SESAM