ALKMAAR - In de vierde klasse B heeft Alkmaarsche Boys ook zijn tweede wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Na de 8-2 overwinning op Alcmaria Victrix werd ook Apollo '68 met een marge van zes doelpunten naar huis gestuurd.

De ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk heeft na twee degradaties op rij de ambitie om in de top mee te draaien, en die mogelijkheid lijkt er zijn. Met een mix van enkele ervaren terug gekeerde spelers, en een groep jonge talenten lijkt er veel mogelijk al is et seizoen nog lang. Tegenstander Apollo '68 raakte dit seizoen behoorlijk wat spelers kwijt en de ploeg van Mark Pauli zal dan ook een moeilijk seizoen tegemoet gaan al werd de openingswedstrijd tegen Sporting S gewonnen (5-0). Na de nederlaag bij De Meteoor (5-0) volgde zondag wederom een pandoering in Alkmaar.

Onder druilerige omstandigheden was de thuisploeg dan ook voortdurend de bovenliggende partij en dat resulteerde in een 2-0 ruststand. In beide gevallen kwam de bal vanaf de rechterkant waar de snelle Ginyo Vrede teveel ruimte kreeg. Nadat Frank Dignum zijn eigen keeper gepasseerd had was het een kwartier later Pascal Hartog die doeltreffend uithaalde.

Het moet gezegd dat Apollo '68 bleef strijden, maar aanvallend konden zij nauwelijks potten breken tegen het sterke ervaren centrale verdedigingsduo Kevin Koeleman en Kevin Binnendijk en keeper Jesse Bellekom hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Na de pauze liep de thuisploeg dan ook verder uit. Eerst werd een schot van Amin Charik van richting veranderd en vervolgens maakte Hartog zijn tweede van de middag door vanaf links knap naar binnen te draaien en uit te halen. Invaller Emre Keskin deed ook nog een duit in het zakje en nadat Charik met een volley de lat had geteisterd bepaalde Abdellah Bakni met een mooi afstandsschot de eindstand op 6-0.

Alkmaarsche Boys - Apollo '68 6-0 (2-0)
14. Dignum (e.d) 1-0
28. Hartog 2-0
52. Charik 3-0
65. Hartog 4-0
69. Keskin 5-0
82. Bakni 6-0

Foto's: DP Sportfotografie