AVENHORN - Het was een uitstekende zondag voor Always Forward dat zelf wist te winnen bij Kwiek '78 en de directe concurrenten, HSV Sport en Strandvogels, punten zag verspelen. Hoewel nog negen wedstrijden te spelen is de voorsprong van de ploeg van Yotti Papamelodias inmiddels vijf punten.

Dat de Hoornse ploeg de overwinning bij Kwiek '78 wist weg te slepen is op zich al een wonder want men ging de laatste jaren regelmatig onderuit in Avenhorn. Nu werd men op weg geholpen door een snelle openingstreffer van Tommy de Weerd alhoewel de thuisploeg in het vervolg van de eerste helft zeker niet onder deed voor de titelkandidaat.

De treffer die Patrick Bruijns kort na rust maakte toen hij de bal van grote afstand over keeper Smal heen schoot kwam hard aan bij Kwiek '78, maar net zo snel rechtte men de rug en vond men de aansluiting via Edgar Ohanian. De thuisploeg kwam zelfs nog dichtbij de gelijkmaker, doch keeper Weel deed wat er van hem verwacht werd. De beslissing viel uiteindelijk halverwege de tweede helft toen De Weerd in een duel met Nolten makkelijk naar de grond ging en de arbiter naar de stip wees. Uiteraard verzilverde De Weerd deze kans zelf met zijn tweede treffer van de middag: 1-3.