GLASGOW - Wil AZ de groepsfase van de Europa League bereiken dan zal het volgende week in het eigen AFAS-Stadion nog vol aan de bak moeten. De ploeg van trainer Pascal Jansen ging woensdagavond met 2-0 onderuit bij Celtic.


Op Celtic Park begon AZ nog niet eens zo verkeerd alwaar Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø terug keerden in de basis en Vangelis Pavlidis zijn Europese debuut voor de Alkmaarders maakte. De Griekse aanvaller liet zich meteen zien toen hij op aangeven van Koopmeiners op de paal mikte. Helaas was het bij de eerste de beste tegenstoot wel raak voor de Schotten toen Kyogo Furuhashi de score opende. Celtic was hierna even beter en keeper Hobie Verhulst moest drie keer redden. AZ kreeg nog wat kleinere mogelijkheden via Aboukhlal en De Wit, doch het bleef bij 1-0.

De Alkmaarders kwamen ook na de rust goed uit de kleedkamer hetgeen kansen opleverde voor Oosting en Aboukhlal. Net als in de eerste helft zat het de Schotten echter meer mee. Een van richting veranderd schot van James Forrest verdween tegen de touwen: 2-0. Met enkele invallers begon AZ nog wel aan een slotoffensief waarin helaas de beslissende pass vaak ontbrak. Sterker, de beste kans is zelfs nog voor Celtic, maar Verhulst en Martins Indi weten erger te voorkomen.

De return tussen AZ en Celtic is volgende week donderdag 26 augustus om 21.00 uur in het AFAS-Stadion.


Celtic - AZ 2-0 (1-0)
12. Furuhashi 1-0
61. Forrest 2-0