EMMEN - AZ heeft zondag zijn vierde zege in vijf duels geboekt en blijft ongeslagen in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen het uitduel bij FC Emmen met kinderlijk gemak: 0-3.

Gesteund door eigen het publiek begon FC Emmen van trainer Dick Lukkien vol goede moed aan de wedstrijd en dat leverde ook een paar aardige aanvallen op.AZ van trainer Pascal Jansen liet de tegenstander rustig uitrazen en opende via Jens Odgaard, na een fraaie pass van Clasie, de score. Snel daarna maakte Dani de Wit van dichtbij de tweede Alkmaarse treffer en nog voor de rust schoot Tijani Reijnders de bal uiterst nauwkeurig in de verre hoek.

Het viel te prijzen dat FC Emmen na rust het initiatief weer naar zich toe probeerde te trekken, al liet AZ dat ook toe. De grootste kansen waren dan ook opnieuw voor de gasten. Odgaard was met een vrije trap op de lat het dichtst bij een treffer, maar het bleef bij 0-3.