EINDHOVEN - Mede dankzij twee treffers van aanvoerder Teun Koopmeiners heeft AZ woensdagavond het uitduel bij PSV weten te winnen. In de maand van de toppers is de zege een morele opsteker voor de ploeg van Pascal Jansen die afgelopen weekend nog kostbare punten lieten liggen tegen PEC Zwolle.

Nadat PSV in eerste instantie het initiatief nam kwam de thuisploeg niet meer in de wedstrijd vanaf het moment dat AZ scoorde. De aanvoerder van de Alkmaarders maakte zijn eerste namelijk na een half uur spelen vanaf de strafschopstip nadat keeper Mvogo een overtreding had begaan op Boadu. Acht minuten daarna wist Koopmeiners een corner van Karlsson op fraaie wijze met de hak te verlengen en was het 0-2.

Na de rust deed PSV even wat terug via een benutte vrije trap van Phillip Max, maar AZ bleef geduldig, en PSV was niet bij machte het tij te keren. In de uiterste slotfase maakte Calvin Stengs vervolgens aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 te laten aantekenen.

PSV - AZ 1-3 (0-2)
31. Koopmeiners (pen.) 0-1
39. Koopmeiners 0-2