DE GOORN - Onder toeziend oog van het ruim opgekomen publiek hebben RKEDO en Kwiek '78 er na de rust een zinderende derby van gemaakt. Op de dag dat de klassieker Ajax-Feyenoord op het programma stond bood men in de vierde klasse van het zondagvoetbal meer spektakel.

In een soms stevig, maar toch sportief duel leverden de eerste helft geen doelpunten op, en hetzelfde gold voor de openingsfase van het tweede bedrijf. Hoe anders was het toen het eerste uur er op zat. Bas Pronk bracht de thuisploeg op voorsprong, maar via Loys Karel was de stand alweer snel gelijk. Een handsbal van Kremer zorgde ervoor dat RKEDO via een benutte strafschop van Korporaal op een hernieuwde voorsprong kwamen, maar met het eigen doelpunt van Mrarijn Rus leek men toch op een puntendeling te eindigen. Dit werd echter drie minuten voor tijd recht gezet door broer Thijs Rus die doelman Smal kansloos liet en RKEDO de overwinning bracht: 3-2.