OBDAM - Victoria-O heeft in Lennart Loorbach (39) de nieuwe hoofdtrainer-coach gevonden voor het 1e elftal welke momenteel uitkomt in de 4e klasse A.
In deze poule strijden de oranje-zwarte Obdammers nog steeds mee in de top 3 met de ambitie om binnen afzienbare tijd de stap naar de 3e klasse te kunnen maken.


Lennart Loorbach volgt met ingang van 1 augustus 2024 zijn voorganger Theo Neefjes op die de afgelopen 2 seizoenen de selectie van Victoria-O onder zijn hoede heeft gehad.
Loorbach tekent een contract voor 1 seizoen (2024-2025).
Neefjes gaat volgens voorzitter Marco van de Koppel een andere belangrijke kar binnen de club trekken die er toe moet leiden dat de opleiding en doorstroming van de jeugdteams uit de bovenbouw richting de senioren beter en meer geleidelijk zal plaatsvinden in de toekomst.

Loorbach neemt vanuit zijn recente periode bij VV Bergen, waar hij 2 seizoenen hoofdtrainer-coach van het 1e elftal is geweest, ervaring binnen de 3e klasse mee naar Obdam. ‘Een ervaring die ons 1e elftal gezien de ambitie voor promotie naar de 3e klasse goed kan gebruiken. We zijn ervan overtuigd dat Lennart een belangrijke bijdrage zal gaan leveren aan de individuele ontwikkeling van spelers, de ontwikkeling van de (relatief) jonge spelersgroep als geheel en het uiteindelijk klaar maken van de spelersgroep voor het spelen in de 3e klasse’.

Deze week zijn de handtekeningen gezet om de samenwerking te bekrachtigen en heeft er een eerste kennismaking plaatsgevonden met de spelersgroep. De spelersgroep maakt zich momenteel klaar voor de eerstvolgende wedstrijd (thuis) tegen Sint Boys op donderdagavond 18 April 20.00 uur en de wedstrijd bij en tegen Winkel op zondag 21 April 14.00 uur.