ZWOLLE - AZ heeft voor de tweede keer dit seizoen niet van PEC Zwolle weten te winnen. Net als in september in Alkmaar eindigde het duel tussen beide ploegen wederom in 1-1.

AZ dat voor een zware maand januari staat met vele toppers zou graag het jaar 2021 hebben afgetrapt met een overwinning, maar dat zat er deze avond niet echt in, of het moet op het moment zijn geweest dat Teun Koopmeiners tien minuten voor tijd een vrije trap op de lat schoot. Daarvoor waren beide ploegen redelijk in evenwicht. PEC Zwolle nam al in vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Nadat Bizot eerst nog een inzet van Van Duinen met de voeten wist te keren was het even later Pelle Clement die wel raak mikte. AZ krijgt nadien nog wel wat halve kansjes via onder meer Koopmeiners en Martins Indi, doch de 0-1 blijft tot de rust staan.

Na rust neemt AZ het initiatief en volgen er kansjes voor Boadu en Tijani Reijnders. Aan de andere kant moet Bizot ingrijpen bij een inzet van Nakayama. Even later lijkt Boadu te scoren, maar weet Van Polen met een sliding dit nog net te voorkomen. Toch valt de gelijkmaker wel als Midtsjø van buiten de zestien uithaalt. Het lukt AZ echter niet om door te drukken al is Koopmeiners nog dichtbij met zijn bal op de lat. In de slotfase wordt het nog even spannend, maar het hardwerkende PEC Zwolle blijft overeind en heeft op basis daarvan ook recht op het punt.

PEC Zwolle - AZ 1-1 (1-0)
9. Clement 1-0
67.Midtsjø 1-1