DE GOORN - Koploper RKEDO heeft de derby tegen St. George zondagmiddag in winst weten om te zetten. De ploeg van de uit Spierdijk afkomstige trainer Frank Knijn wist na de rust het verschil te maken door twee doelpunten van Thijs Rus (2-0).

Onder een heerlijk zonnetje, maar met een pittig windje was het een drukte van belang op De Krom waar velen getuige wilden zijn van de derby tussen De Goorn en Spierdijk. Veel te genieten viel er op het veld niet waar beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden.

Dat was na de rust wel anders want koploper RKEDO was het aan zijn stand verplicht om af te rekenen met de Spierdijkers. Met de wind in de rug zocht men het doel van keeper Sander Blaauw steeds nadrukkelijker op en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Onder aanvoering van de uitblinkende Mathijs van der Veer werd het klusje geklaard. Thijs Rus anticipeerde eerst op een diepe bal van achteruit en wist tien minuten voor tijd een aanval via Van der Veer en Hateboer af te ronden: 2-0.

Een mooie opsteker voor RKEDO dat vier punten voorsprong heeft op HSV Sport, de tegenstander van komende zondag.