URSEM - SC Dynamo is weer iets dichter naar koploper De Metoor gekropen na een 4-1 zege op Alkmaarsche Boys. De ploeg van trainer Marco Boots nam na de rust van de Alkmaarders.

Na een rommelige openingsfase nam Alkmaarsche Boys na een half uur een voorsprong nadat Amin Charik binnen de zestien gevloerd werd. De makkelijk gegeven strafschop werd door Daniel Mullen koelbloedig benut. De voorsprong was van korte duur want binnen vijf minuten kon de geheel vrijstaande Dylan Baltus na een voorzet van rechts gelijk maken, wat tevens de ruststand bleek.

De tweede helft kende een turbulente openingsfase waarin eerst Mullen gevloerd werd hetgeen door de scheidsrechter niet gehonoreerd werd met een strafschop, en er vervolgens wel een penalty werd gegeven aan de andere kant die door Joost Huting benut werd. Nog geen minuut later was Abdellah Bakni dichtbij de gelijkmaker, maar belandde zijn kopbal op de lat. Toen Huting uiteindelijk de marge op twee bracht was het verzet van de Alkmaarders gebroken, mede omdat kort erna aanvoerder Mohamed Ouamar rood zag. In de slotminuut bepaalde Deniz Hughes de eindstand op 4-1.

SC Dynamo - Alkmaarsche Boys 4-1 (1-1)
31. Mullen (pen.) 0-1
36. Baltus 1-1
49. Huting (pen.) 2-1
64. Huting 3-1
90. Hughes 4-1