ALKMAAR - De Ronde van de Westfriese Omringdijk start en finisht zondag 3 juli vanaf vijf locaties: Alkmaar, Hoorn, Schagen, Medemblik en Enkhuizen. Tijdens dit toerfietsevenement kan er gekozen worden uit prachtige routes van 50, 80 of 135 km, waarbij de Westfriese Omringdijk - ook wel de Grôte Daikboekel genoemd - een hoofdrol speelt. Een evenement waar je als fietsliefhebber graag bij wilt zijn!

Voor de start, kun je eerst genieten van een 'bakkie' en bijpraten met je fietsmaten en mede-deelnemers. Natuurlijk mag je ook meteen je banden laten draaien op een van de eindeloos mooie routes over het historisch monument de Westfriese Omringdijk. Onderweg kom je langs verschillende stempelposten waar je kunt proeven van West-Friese lekkernijen zoals krentenmik en Enkhuizer koeken. Hilsverskrikkeluk genieten dus. Bij de finish kan op de diverse terrassen geproost worden op jouw prestatie van de dag. Speklauf (erg moe) of niet, het is toch altijd genieten als je weer klaar bent.

West-Friesland
Jan Willem Mijderwijk, Eventmanager bij Le Champion: 'De Ronde van de Westfriese Omringdijk vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. Het is een bijzondere tocht vol historie, met culinaire en culturele stops. De Westfriese Omringdijk steekt op sommige plaatsen wel vijf tot zes meter boven het landschap uit. De slingers in de dijk zijn ontstaan door doorbraken. Het kolkende water bij de doorbraak zorgde voor diepe wielen, waaromheen in latere jaren de dijk werd gelegd. Het is een skitterende beleving om hierover te fietsen. Dat het een populaire tocht is, blijkt wel aan het aantal inschrijvingen. We zien ieder jaar een stijgende lijn en dat is mooi om te zien!'

Goed doel: KWF
Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringringdijk 2022 is het KWF. Geef je deelname aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk een extra impact door een vrijwillige bijdrage te doen bij jouw inschrijving.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl
De reguliere inschrijving sluit op 20 juni 2022.