SPIERDIJK - Ondanks een zeer succesvol seizoen zal Dave Laan, topscorer van vierdeklasser St. George uit Spierdijk, na de zomer niet terugkeren op het voetbalveld. De aanvaller die dit seizoen, voordat de coronacrisis roet in het eten gooide, maar liefst zeventien keer het net wist te vinden blijkt toch teveel fysieke ongemakken te hebben nadat hij eerder terugkeerde van een zware blessure.


Met Laan wisten de Spierdijker zich in juni 2017 te handhaven in de derde klasse door VIOS-W na strafschoppen te kloppen. Een unieke prestatie voor de kleine dorpsclub. Tijdens diezelfde wedstrijd liep Laan echter ook een blessure op die er in eerste instantie onschuldig uitzag, maar uiteindelijk een gebroken knieschijf bleek.

Dave Laan werd twee keer geopereerd en moest liefst twee jaar revalideren, doch aan het eind van het seizoen 2018-2019 stond hij toch weer op het veld bij zijn club St. George. Waar de doktoren hem eerder geen kans gaven om terug te keren zag Laan het harde werken, maar ook het geduld beloond worden.

Dit seizoen ging het nog beter met de spits. Al in de eerste speelronde wist hij een onvervalste hattrick te maken tegen Berkhout en toen de competitie half maart stil viel door de coronacrisis stond de teller van Laan al op zeventien doelpunten en daarmee nam hij meer dan de helft van de totale productie van St. George voor zijn rekening.

Helaas bleek de opleving van korte duur voor de aanvaller die volgende maand zijn 25e verjaardag viert zo liet hij vrijdag weten op zijn eigen social media. 'Helaas was mijn carrière van korte duur. Ik heb moeten besluiten te stoppen met voetballen omdat het fysiek gewoon onmogelijk is geworden om 90 minuten op het veld vol te maken. Een verschrikkelijk besluit, helemaal als je nog maar 24 bent. Mensen zeggen dat het maar je hobby is. Was het maar zo makkelijk. Voetbal is mijn passie en mijn leven. En als de keuze voor jou gemaakt wordt dat je niet meer mag voetballen in plaats van dat je zelf de keuze mag maken is dat een beste klap', zo laat Laan met pijn in het hart weten.

De spits laat weten genoten te hebben van hetgeen hij bereikt heeft met zijn ploeg. 'We zijn 2 jaar op rij kampioen geworden. Van de 5e naar de 3e klasse in twee jaar. Wat een resultaat! Heel Spierdijk stond op zijn kop! Voetbal is niet alleen maar een hobby. Voetbal is leven. En voetbal is het mooiste wat er is..', sluit Laan teneergeslagen af.