HENSBROEK - Onder sfeervolle omstandigheden is de derby van het Koggenland tussen Apollo '68 en Victoria O. nooit een echte wedstrijd geworden. De gasten uit Obdam waren simpelweg te sterk en wonnen het duel met liefst 0-4.

Het vuurwerk van de thuisploeg kwam vooral voorafgaand aan de wedstrijd. Met enkele ferme knallen, rood-gele rookgordijnen, en enkele ludieke spandoeken liet de sfeerploeg van de Hensbroeker vereniging zich weer overduidelijk zien.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schaap, die een meer dan uitstekende wedstrijd zou fluiten was het vuurwerk op het veld alleen maar van Obdamse makelij. De ploeg van trainer Kees Koeman was vanaf de eerste minuut heer en meester. Ne een klein half uur en al wat gemiste kansen leverde dat een verdiende voorsprong op toen Gijs Hoedjes het eindpunt was van een knappe aanval en de bal in de hoek langs keeper Wesley Mol plaatste.

Met Mol is ook de enige uitblinker aan Hensbroekse kant genoemd want de keeper hield zijn ploeg na die goal enn ook in he begin van de tweede helft nog lang op de been met enekele puike reddingen. Na een uu spelen moest hij echter toch een tweede keer capituleren door toedoen van Wessel Klaver en de gasten konden vervolgens via doelpunten van Mitch Klaver en Robin Leek uitlopen naar 0-4.

Foto's: DP Sportfotografie