OBDAM - Victoria O. heeft voor de tweede maal dit seizoen de derby tegen Apollo '68 gewonnen. Na de eerdere 0-4 zege in oktober in Hensbroek won de thuisploeg zondag in eigen huis met 2-0.

Ondanks dat het verschil tussen beide ploegen op de rnglijst groot is leeft de derby als nooit tevoren. Zeker na twee jaren waarin er door corona maar weinig van kon worden genoten. Ook zondagmiddag waren de rookwolken en ludieke spandoeken weer niet van d elucht en kwam het publiek in grote getale naar Obdam.

Daar zagen zij een derby die feitelijk al bij rust beslist was. Pieter Luiken en Mike Vlaar hadden de thuisploeg binnen 35 minuten op een 2-0 voorsprong gebracht en ondanks dat keeper Thomas Bakker nog een aantal malen in actie moest komen bij aanvallen van Apollo '68 kwam de zege nadien niet meer in gevaar voor Victoria O.