KOGGENLAND - De Koggenlandse ploegen die afgelopen weekend in actie kwamen, sommigen voor het eerst na een lange corona-stop, hebben wisselend gepresteerd. Kwiek '78 won in een Koggenlandse derby van Berkhout en winst was er ook voor Apollo '68. SC Dynamo en Victoria O liepen tegen een nederlaag op.

De wedstrijden werden twee dagen na de storm Eunice, nog steeds onder barre weersomstandigheden gespeeld met harde wind en slagregens.

In de vierde klasse B deed Kwiek '78 in Avenhiorn goede zaken tegen Berkhout en klom dankzij een 2-1 overwinning naar de vijfde plaats in de stand. Edgar Ohanian opende de score in de eerste helft en die werd vlak voor tijd verdubbeld door Bram Kremer. Berkhout, dat eerder in de wedstrijd een strafschop miste in de persoon van Danny kerkenaar wist in de blessuretijd de eer nog te redden via Remo van Reijsen (2-1).

In de vierde klasse C wist Apollo '68 de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Op bezoek bij SSV in Stompetoren zegevierde de ploeg van trainer Mark Pauli na een 1-1 ruststand met 2-4 door doelpunten van De Vries (2), Onderdelinden en Jorritsma. Opmerkelijk, komende zondag treffen Apollo '68 en SSV elkaar opnieuw in Hensbroek. Daarvoor, op donderdagavond, speelt Apollo '68 ook nog thuis tegen Alkmaarsche Boys.

SC Dynamo moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen nadat het de topper tegen de nummer twee in de stand, De Meteoor, met 2--3 verloor. De Ursemmers, waar Mirzet Durak beide doelpunten maakte, stonden bij rust al op een 0-2 achterstand.

Ook Victoria O ging, zei het wat geflatteerd, onderuit. Op bezoek bij Oosthuizen verloor de ploeg van Kees Koeman met 4-1 waarbij Koopman de Obdamse eer wist te redden.