HOORN - Op donderdag 13 februari presenteert het JazzPodium Hot House Hoorn, Lost into Jazz in Hoorn een bijzonder concert in het Huis Verloren. Levende legende Ack van Rooyen treedt op met zijn kwintet. U bent van harte welkom vanaf 20.00 uur, het concert begint om 21.00 uur.

Ack van Rooyen, een van de grondleggers van de Nederlandse Jazz werd op 1 januari 90 jaar en wordt terecht als levende legende beschouwd. Dit is dan ook groots gevierd in het Bimhuis te Amsterdam, waar hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau als blijk van erkenning voor zijn inzet voor de nationale en internationale jazzmuziek en jazz-onderwijs.

Het Ack van Rooyen Kwintet bestaat uit een jongere generatie musici, die in de loop der jaren door hem zijn geïnspireerd en inmiddels allen een eigen weg hebben gevonden. Bijna allen, net als Ack, uit het Haagse nest, spelen zij al jaren met hem samen. Zij worden gerekend tot de crême de la crême van de Nederlandse jazzscene en voeren met veel liefde en respect voor de muziek en de meester een rijke dialoog.
Pianist Marc van Roon is onder meer lid van het Tineke Postma Quartet en het kwintet van Michael Moore, en saxofonist Jeroen Manders raakte al jong in de ban van Louis Amstrong, Duke Ellington en Count Basie. Bassist Erik Robaard bezit veel gevoel voor de aanpak van Van Rooyen; zo ook drummer Wim Kegel, die onder meer speelde met Pat Metheny op North Sea Jazz 2004.

Het Ack van Rooyen Kwintet is opgebouwd rond de stijl van Ack’s spel, sensitief, met de oren wijd open, snel van begrip, met een gevoel voor zowel swing en traditie als vernieuwing. In 2014 kwam de Cd ‘To the Ends of the Earth’ uit, die in de jazzpers zeer goed werd ontvangen.

Hot House Hoorn, Lost into Jazz
Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b, 1621 CW Hoorn
Donderdag 13 februari, 21.00 uur
Zaal open 20.00 uur
Kaarten €17,50 via www.hethuisverloren.nl