OBDAM – Achter de schermen werd er hard gewerkt aan het Bevrijdingspopfestival. Gezien de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne is een muziekfestival met de naam Bevrijdingspop echter geen optie meer. De Brink heeft haar plannen direct aangepast en besloten om het festival geheel in het teken van hulp aan de getroffenen in Oekraïne te zetten.

Bestuursvoorzitter Peter Homan: “Wat een leed en wanhoop, je hart breekt bij het zien van de afschuwelijke beelden. Wij waren het er intern al snel over eens dat wij ons festival in zouden zetten om de mensen in Oekraïne te helpen. Wij dopen het festival om in Festival Obdam voor Oekraïne. Alle baten zullen ten goede komen van de “Stichting Caritas Oekraïne”. Deze stichting heeft haar magazijn in Hensbroek en organiseert periodiek transporten met hulpgoederen naar de Oekraïne. Directe hulp uitgevoerd door Oekraïense chauffeurs die precies weten waar de meegebrachte hulpgoederen zijn benodigd.
Het team van Cultureel-Centrum De Brink zal organisaties en bedrijven in de komende weken benaderen en vragen om dit initiatief financieel te ondersteunen. Laat uw hart spreken en steun dit mooie initiatief om het enorme leed in Oekraïne te verzachten.

Het zou prachtig zijn wanneer er aan het begin van het festival al een mooi bedrag binnen zou zijn, maar uiteraard kunt u uw donatie ook ter plekke doen. Tijdens het evenement zullen alle gulle gevers een plekje krijgen op beeldscherm en/of banners.

Helpt u mee? Samen kunnen wij werkelijk iets betekenen! ‘Festival Obdam voor Oekraïne vindt plaats op zaterdag 7 mei van 15:00 - 22:00 uur.
Verdere inhoudelijke informatie over het festival treft u aan op de website van De Brink (www.debrinkobdam.nl), Dorpsblad de Rotonde en de regionale kranten.