KOGGENLAND - Sociaal-Cultureel Centrum De Brink heeft weer een mooi concert voor u in petto. Op 15 december komt het Marcia Bamberg Swing Quartet naar De Brink! De band verzorgt van 15.30 uur tot 17.30 uur (zaal open om 15.00 uur) een swingend en sfeervol concert voor u in de Lisette zaal van De Brink.


Het Marcia Bamberg Swing Quartet bestaat uit Ronald Weel (Obdam) en John Ligthart (Heiloo) op gitaar, Daniël Gueli (oud-Obdammer, nu Amsterdam) op contrabas en Marcia Bamberg (Obdam). Zangeres Marcia Bamberg brengt met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse liedjes in de muziekstijl van Django Reinhardt, de grondlegger van de gipsyjazz muziek. De ‘gipsyjazz’ of ook wel ‘gipsy swing’ muziek is in Nederland bekend geworden door onder andere het Rosenberg Trio.


Het grootste deel van het repertoire van het Marcia Bamberg Swing Quartet komt oorspronkelijk uit de jaren ´20, ´30 en ´40 en is destijds geschreven voor diverse musicals en films. Door artiesten als Fats Domino, Billy Holiday, The Andrew Sisters, Frank Sinatra, Yves Montand en Edith Piaf zijn veel van deze liedjes wereldberoemd geworden.


In de eerste helft van de 20ste eeuw is deze muziek ook terecht gekomen bij de uiterst muzikale zigeunerfamilies die de wereld rondreisden en, tot op de dag van vandaag, hun versies van deze liedjes spelen. Hun specifieke muziekstijl zorgt voor veel vrolijkheid en romantiek, waardoor u zich herhaaldelijk op een terrasje in het mooie Parijs zult wanen… Daarnaast nodigt het uit tot dansen waar u, als u dat wilt, de gelegenheid voor zal hebben in De Brink!
Aangezien dit unieke concert net voor de kerstdagen plaatsvindt, speelt het Marcia Bamberg Swing Quartet, naast het gebruikelijke repertoire, ook sfeervolle kerstnummers in de gipsy swing stijl. De zaal (en het kwartet!) zal in kerstsferen versierd zijn en naar uw behoefte kunt u zitten, staan en dansen, kortom: het wordt een voorstelling die u niet mag missen!

Kent u het Marcia Bamberg Swing Quartet nog niet, maar spreekt het u wel aan? Bekijk dan deze impressie https://youtu.be/I3t80jEsktE. U zult ongetwijfeld daarna direct kaarten willen bestellen. Nou, dat kan via www.debrinkobdam.nl. De kaarten kosten € 10,-- in de voorverkoop en € 12,-- aan de zaal. Voor meer informatie: www.marciabamberg.nl