OBDAM - Van zondag 18 tot en met dinsdag 20 augustus is het weer kermis in Obdam. Een feest waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt. Sociaal-Cultureel Centrum De Brink doet graag mee aan de feestelijkheden rondom de jaarlijkse kermis.


Gerard Borst en Robin de Ruiter
Zo is er op zondag 18 augustus om 18.00 uur een heerlijk optreden van Gerard Borst en Robin de Ruiter in de foyer. Twee bijzondere muzikanten die, naast hun individuele muzikale activiteiten, ook regelmatig samen optreden. De fraaie stemmen van Gerard en Robin kleuren prachtig samen. Het gelegenheidsduo begeleidt zichzelf op gitaar en hun repertoire bestaat, naast eigen werk, uit nummers van de jaren ’60 tot hedendaagse toppers. Zo brengen zij werk van onder meer Elvis, Roy Orbinson, The Eagles, Cliff Richard, John Denver, Buddy Holly, The Beatles, Fats Domino en diverse Nederlands artiesten. Ook met hun improvisaties weten zij het publiek te verrassen.


De twee kennen elkaar al heel lang. Zo’n veertig jaar geleden namen zij allebei deel aan ‘Open bak’ in De Vest in Alkmaar. ‘Open bak’ was een soort talentenjacht dat beginnende artiesten de kans gaf om op te treden voor een groot publiek. Gerard en Robin hadden gelijk een klik, niet in de laatste plaats omdat zij qua repertoire op dezelfde lijn zaten. Vanaf die tijd hielden ze elkaar in de gaten en hebben daarna ook verschillende keren samen opgetreden.


In de jaren daarna hebben zij veel ervaring opgedaan met Break en Shoreline. Twee populaire cover bands die in de jaren ’80 en ’90 zowat alle zalen in Noord-Holland, en ver daar buiten, plat hebben gespeeld. Robin speelt inmiddels alweer heel wat jaren in de “Hijgende Herten” en Gerard is al 25 jaar solist.


Robin is inmiddels in Heerhugowaard komen wonen en daardoor werd het contact tussen de twee muzikanten weer geïntensiveerd. Dat bracht hen ook op het idee om samen te gaan optreden en zo was het gelegenheidsduo geboren.


Op 18 augustus zet dit bijzondere tweetal de foyer van De Brink ongetwijfeld op zijn kop!


Vlotbruggen
Het is bijna een traditie te noemen: op kermismaandag (19 augustus) is er weer Vlotbruggen in De Brink. Dit fijne spektakel vindt plaats van 10:00 uur tot 14:00 uur in de Lisettezaal I.


Clemens & Clemens
Eveneens op kermismaandag zal het befaamde duo Clemens & Clemens weer een optreden verzorgen in De Brink. Om 19:30 uur gaan de mannen van start in de foyer! Mis het niet.


Het duo Clemens & Clemens (vader en zoon) staat immer garant voor een gezellige avond. Zij spelen de sterren van de hemel met muziek van onder meer Pink Floyd en John Mayer. Clemens jr. speelt in John Mayer Tribute. Clemens sr. speelde door het hele land met zijn band Blue Star. Het stemgeluid van senior komt het beste tot zijn recht in nummers van o.a. de Bee Gees, Uriah Heep, Eagels en de Cats. En ach…. wie kent niet zijn unieke vertolking van Eloise van Barry Ryan?