OBDAM - Op zaterdag 19 oktober a.s. verzorgt Break een reünie optreden in de Lisette-zaal van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. De zaal gaat open om 21.00 uur; een half uurtje later gaat de band los…


In de jaren 80 was Break alom bekend in West-Friesland en trad de band op in werkelijk álle locaties die de regio rijk was. Break bestaat uit vijf –nog altijd- enthousiaste muzikanten die een doorbraak voor ogen hadden. Jan Sijm, Loek Manshande, Gerard Borst, Jan Does en Guus Reinaerts vormden samen de band Break wilden niets liever dan met hun muziek in hun bestaan voorzien.
Na hun singles “Thunder and Lightning” en “Car Keys” was de doorbraak daar. Heel Nederland kende Break! Aangezien de populariteit niet langer gecombineerd kon worden met andere activiteiten, volgende er enkele wisselingen in de samenstelling.
De populariteit van de band groeide verder en hun repertoire bestond uit nummers van U2, Dire Straits, Het Goede Doel, Talk Talk, Frank Boeijen, Simple Minds etc. Pas aan het einde van 1996, toen de housemuziek haar intrede deed, hield de band op te bestaan.
De bandleden hielden echter contact met elkaar en kwamen na een aantal jaren bij elkaar voor een reünie in café “de Vriendschap” te Wadway. De chemie tussen de band en de fans bleef bestaan en zes jaar geleden lieten zij zich contracteren samen met de Crossband voor een optreden in Heerhugowaard. Tijdens dit optreden bleek de belangstelling nog steeds erg groot.
Nu komt Break dus naar De Brink, sterker nog, zij komen in de originele bezetting! Ben jij Break ook nog niet vergeten en wil jij Jan Does, Loek Manshande, Gerard Borst, Peter van Vleuten en Ben Koole nogmaals zien en horen? Bestel dan snel je kaarten en wees verzekerd van je plek!

Ben jij benieuwd naar het reünie optreden van BREAK in De Brink? Bestel dan snel je tickets
Kaarten zijn te bestellen via ticketsonline: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Reunie-BREAK en kosten € 12,50 per stuk. Kaarten ter plekke kopen is ook mogelijk, mits het concert nog niet is uitverkocht. De kaarten kosten dan € 15,-- per stuk.