ALKMAAR - Witsen Marine uit Alkmaar brengt een RIB van tien meter lengte op de markt, de grootste die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is. Met de introductie van de Capelli Tempest 1000 OPEN speelt de dealer in op de groeiende vraag vanuit demarkt naar luxere open dak boten.


RIB’s zijn al lang niet meer de eenvoudige rubberboten met harde bodem die vroeger werdenverkocht. In Nederland en het Middellandse Zeegebied worden ze nog steeds gebruikt alstenderboten, maar de laatste jaren steeds vaker als luxe recreatieboot of voor de watersport.Het voordeel ten opzichte van polyester boten is dat ze licht zijn en gemakkelijk op een trailergeladen kunnen worden. ,,Vanwege het veranderende klimaat wordt het weer in Nederlandsteeds beter. Daarom stijgt de vraag naar dit soort open dak boten”, zegt Koen van der Engvan Witsen Marine. ,,Die zijn geschikt voor alle vormen van waterrecreatie. Van varen naarZeeland of de Wadden tot waterskiën of luxe recreëren op het water.”Witsen Marine is een jaar geleden opgericht door watersportwinkel Bootschappen Watersporten Nautisch Centrum Nicolaas Witsen in Alkmaar, een van de oudste scheepswerven vanNederland, onder meer als dealer van RIB’s van Capelli. Het Italiaanse design merk iswereldwijd een van de toonaangevende fabrikanten van RIB’s.

Met de introductie van de Capelli Tempest 1000 OPEN laat Witsen Marine zien hoevooruitstrevend de dealer is. Tot nu toe moesten watersporters voor RIB’s van dit soortafmetingen naar België of Frankrijk. De RIB is tien meter lang, beschikt over tweebuitenboordmotoren van Yamaha van elk 300 pk en haalt een topsnelheid van 100 kilometerper uur. ,,Dit is een van de grootste boten in zijn klasse, maar het bijzonder zit hem vooral inde luxe uitvoering”, stelt Van der Eng.

Zo is de RIB uitgerust met het helm mastersysteem van Yamaha, waarmee eigenaren de bootvia een joystick kunnen besturen. Dat geeft maximale wendbaarheid en dat is een voordeel inhavens en sluizen. De boot heeft een zitruimte achter, een zwemplateau, een buitenkeukentjemet koelkast, een toilet en zelfs een slaapaccommodatie onder stuurconsole. Op de RIBkunnen met gemak zes tot acht personen meevaren.

Voor meer informatie kunnen media contact opnemen met adviseurs Koen van der Eng of Wietse Groot van Witsen Marine, Tel: + 3172 511 3021, e-mail: info@witsenmarine.nl. Zie ook: www.witsenmarine.nl.